Ugrás a tartalomra

Hirdetmény - Kerületi Építési Szabályzat módosítása - előzetes tájékoztatási szakasz

HIRDETMÉNY

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 

 Kerületi Építési Szabályzatáról (KÉSZ) szóló
21/2018.(VII.6.) önkormányzati rendelet módosítása

A 314/2012.(XI.8.) Korm.rendelet szerint
a településrendezési eszköz teljes eljárásban történő
előzetes tájékoztatási szakasza

A tervezési terület:

A tervezési terület a Budapest Főváros XVI. kerület teljes közigazgatási területe.

A rendezés célja:

A XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Kerületfejlesztési és Üzemeltetési Bizottsága a 3/2020.(I.20.) KFÜB határozata alapján a KÉSZ módosítását – az egyes építési övezetekben elhelyezkedő önálló rendeltetési egységek számának felülvizsgálatát – támogatta.

A még jelentős régebbi és jellegzetes karakterű épülettel beépített területek átalakulása előtt a „családiházas” területeken az egy építési telken elhelyezhető lakásszám csökkentése, figyelembe véve az eleve több lakás elhelyezését lehetővé tevő területek intenzívebb beépítésének megőrzését.

A megnövekedett személygépkocsi forgalom és a közterületi parkolás visszaszorítása érdekében az érintett övezetekben, építési telkenként kettő személygépkocsi telken belüli parkolásának biztosítása.

Az egyes nagyméretű építési telkek esetében egy személygépkocsi főrendeltetésű épületben való elhelyezése.

A rendezés várható hatása:

A még jelentős számú régebbi és jellegzetes karakterű épülettel beépített területek helyi karaktert megváltoztató átalakításának elkerülése. Az építési telkeken a jellemzően a megengedett beépítettséget meghaladó gépkocsi parkolási „építmények” és a településszerkezetet befolyásoló melléképületek elhelyezésének csökkenése.

A lakosság környezetalakítással kapcsolatos „kertváros” igénye szerinti funkcionális településszerkezet megóvása és fejlődése.

A fenti önkormányzati rendelet egyeztetési eljárásának előzetes tájékoztatási szakaszában lakossági fórumot tartunk 2020. február 10-én (hétfő) 17:00 órai kezdettel, a Polgármesteri Hivatal (1163 Budapest, Havashalom u. 43.) Házasságkötő termében.