Ugrás a tartalomra

Hirdetmény - Településképi rendelet módosítása

H I R D E T M É N Y

A településkép védelméről (TKR) szóló 40/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelet módosítása

A településkép védelméről szóló 40/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: TKR) tervezett módosításának célja egyrészről a helyi védelemmel érintett épületek, építmények, objektumok listájának átgondolása, valamint a védelmet indokoló megalapozó értékvizsgálat (értékleltár) készítésének igénye, másrészről a rendelet szöveges részének pontosítása, az előírásokra vonatkozó észrevételek és a jogszabályi változások figyelembe vétele. A Képviselő-testület 2020. január 22-én tárgyalta a rendelet-tervezet első olvasatát. A jelenleg hatályos rendelet, az ezt módosító rendelet-tervezet és mellékletei, a TKR függelékét képező értékleltárral megtekinthető az alábbi linkekre kattintva, itt, az önkormányzat honlapján, valamint papír alapon a Polgármesteri Hivatal (1163 Budapest, Havashalom utca 43.) hirdetőtábláján, illetve Ügyfélszolgálati Irodájának földszint 8-as szobájában (az értékleltár nyomtatott verziója a főépítészi irodán).

Hatályos településképi rendelet (TKR)

TKR módosító rendelet-tervezet mellékletek nélkül

TKR módosító rendelet-tervezet mellékletei

TKR módosító rendelet-tervezet térkép melléklete

TKR módosító rendelet-tervezet függeléke - Értékleltár

A lakosság mellett ezúton tájékoztatjuk a Budapest XVI. kerületi érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, egyházakat, valamint a környezetvédelmi érdekek képviseletére létrehozott – politikai pártnak és érdekképviseletnek nem minősülő –, a hatásterületen folyamatosan működő egyesületeket, hogy a jelen TKR módosítás partnerségi egyeztetéséhez fogadjuk a partnerségi körbe való felvételi kéréseket, melyet az elektronikus címmel rendelkezők e-mail útján legkésőbb 2020. február 6-ig küldhetik meg a telepuleskep@bp16.hu e-mail címre. Az e-mail címmel nem rendelkezők papír alapú kérelem formájában a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában adhatják be személyesen, illetve postai úton is beküldhetik úgy, hogy az 2020. február 6-ig beérkezzen a hivatalba. A partnerségi körbe való felvételi kéréshez csatolni kell a szervezet/egyesület alapító okiratának másolatát, a szervezet/egyesület elektronikus e-mail címét, vagy a postai értesítési címét, illetve a szervezet/egyesület képviselője nevét.

A TKR véleményezési eljárásában lakossági fórumot tartunk 2020. február 10-én (hétfő) 16:00 órai kezdettel, a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében.

Csatolmány Méret
acs_aniko.jpg (581.36 KB) 581.36 KB
antaloczy_csaba.jpg (958.01 KB) 958.01 KB
csizmazia_ferenc.jpg (3.94 MB) 3.94 MB
abonyi_janos.jpg (102.12 MB) 102.12 MB