Ugrás a tartalomra

Holnap Városáért 2015 - Zöld városért díj

2016. 01. 21.-én Kovács Péter polgármester dr. Réthelyi Miklóstól az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnökétől vette át a Zöld városért díjat a Pest Megyei Önkormányzat dísztermében. A Holnap Városáért 2015 díjat a Zöld városért kategóriában a fenntartható és élhető magyar városok kapták, egyedüli fővárosi kerületként a Kertvárost díjazták.

Kertvárosban fontosnak tartjuk, a környezetünk védelmét ezért kezdjük el már az óvodás és iskoláskorban lévő gyermekeink környezettudatos nevelését, szervezünk faültetési és komposztálási akciókat, ingyenes zöld hulladékgyűjtési akciót. Intézményeinkben elkezdtük a fénycsöveket lecserélni energiatakarékosra, minden évben csatlakozunk a Te Szedd! szemétgyűjtési kezdeményezéshez. És nem utolsó sorban az „Élő Bolygónk” kampányhoz csatlakozva idén január 1-től indítottuk útjára a „Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát” programot. A pályázatokat bíráló független bizottság azt emelte ki, hogy bár nem a legjobb anyagi körülményekkel megáldott kerület vagyunk, mégis milyen sokat teszünk a jövő generációjáért. – mondta Kovács Péter polgármester a díjátadó után.
A díj a City Hungary Program része, amit 5 évvel ezelőtt indítottak útjára, azzal a céllal, hogy összehozzák az üzleti és önkormányzati szférát a helyi életminőség javítása érdekében.