Ugrás a tartalomra

Idén is lesz lomtalanítás!

Az FKF hivatalos tájékoztatója szerint a Kertvárosban a lomkikészítés első napja február 25. (vasárnap), az elszállítás pedig minden esetben kizárólag a kihelyezést követő napon történik.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a lomtalanítás nem gyűjtőpontos! A lomokat a lakóházak előtti, hulladékgyűjtő járművekkel jól megközelíthető közterületre kell kihelyezni úgy, hogy az a gyalogos és autós forgalmat ne akadályozza. Kérünk mindenkit, hogy lomot az úttestre, bicikliútra, zöldterületre ne helyezzen!

A szolgáltató a lomtalanítást követően elvégzi az úttest takarítását, ugyanakkor az ingatlan előtti terület és a járdaszakasz megtisztítása az ingatlan tulajdonosának, üzemeltetőjének, használójának kötelessége.

A lomtalanítás során NEM helyezhető ki elektromos és elektronikai hulladék, veszélyes hulladék kihelyezése pedig SZIGORÚAN TILOS!

A veszélyes hulladék leadására a budapesti hulladékudvarok biztosítanak lehetőséget!

VESZÉLYES HULLADÉKOK GYŰJTÉSE EGÉSZ ÉVBEN (fkf.hu)

A lomok kikészítésének pontos időpontjáról és módjáról az FKF értesítő útján előzetesen, írásban is tájékoztatja az érintett lakosságot.

XVI. kerületi lomtalanítási körzetek (fkf.hu)

A szolgáltató kéri, hogy a fenti linken megnyitható kerületi térképben a címükre vonatkozó napon, 18 óra után készítsék ki a lomokat. A nem a megjelölt időpontban történő lomkikészítés közterület-szennyezési szabálysértésnek minősül.