Ugrás a tartalomra

Így ünnepelt a Kerület

Bár az augusztus 20-ára tervezett esti önkormányzati programok elmaradtak, állami ünnepünk alkalmából délelőtt három helyszínen, három civil kezdeményezésű rendezvényen is ünnepeltek a kerületben.

Az államalapítás és Szent István királyunk napja a Pálfi téren, a 929. számú Szent Mihály cserkészcsapat megemlékezésével kezdődött a Kertvárosban, ahol Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő ünnepi beszédében országunk stabilitásának és megingathatatlanságának, valamint nemzetünk összetartásának fontosságát hangsúlyozta. A rendezvény – melyen jelen volt Izsák-Székely Lóránt, testvértelepülésünk, Csíkszentmihály polgármestere is - a tisztelet és a hála koszorúinak, virágainak elhelyezésével folytatódott, majd a jelenlévők megkóstolták a Hernád Sándor diakónus által megszentelt újkenyeret.

A hagyományokhoz híven megtartotta megemlékezését az Árpádföldi Polgárok Érdekközössége is, melynek keretében Zánkai Gabriella, önkormányzati kapcsolattartó értékes gondolatait hallgathatták meg országunk keresztény gyökereinek megtartó fontosságáról.

A várva várt eső – melyre oly nagy szükségünk volt már - nem kedvezett a kinti programoknak, így a Kertvárosi Tanyaudvar rendezvénye már igen családias légkörben zajlott. Ahogyan a másik két megemlékezésen, természetesen itt is megszegték és megkóstolták a frissen felszeletelt, kemencéből forrón kivett, ropogós újkenyeret.