Ugrás a tartalomra

Indul a "nyári diákmunka" program

Indul a „nyári diákmunka” program

A korábbi évek programjainak tapasztalatait felhasználva, 2023. évben ismételten meghirdetésre kerül a „nyári diákmunka” program.

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat idén is bekapcsolódik a programba, elősegítve ezzel a kerületben állandó lakhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, 16-25 év közötti, nappali tagozatos diákok adminisztratív vagy könnyű fizikai munkára történő nyári foglalkoztatását.

A program keretében a diákok Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat intézményeinél 2023. július 1. és 2023. július 31. között, illetve 2023. augusztus 1. és 2023. augusztus 31. közötti időszakban tudnak munkát végezni.

Kizárólag teljes hónapra, 6 órás munkavégzésre lehet jelentkezni.

A munkabér bruttó 174.000.- Ft/fő/hó, az 1 hónapos időtartamra kettő nap szabadság jár, amit ki kell venni a diáknak - (ez a vezetővel egyeztetve történik).

A munkakezdésre 2023. július 1-jén és 2023. augusztus 1-jén van lehetőség.
Az első munkanap július 3. (hétfő).

A jelentkezés menete:

Azok a nappali tagozatos diákok, akik részt kívánnak venni a programban:

  1. Vegyék fel a kapcsolatot regisztráció céljából – mely 2023. június 15-től nyílik meg – a Budapest Főváros Kormányhivatal X. Kerületi Hivatal Foglalkoztatási Osztályával (címe: 1105 Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 53-55. szám, tel.: 403-0002).
  2. A regisztrálást követően pedig keressék fel Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatalban Tóth Valéria humánpolitikai referenst; hétfő 8 és 18 óra között, valamint kedd-csütörtök 8 és 16.30 óra között (címe: 1163 Budapest, Havashalom u. 43.; 103. sz. hivatali helyiség) az egészségügyi alkalmassági vizsgálattal kapcsolatban, valamint a munkaszerződéshez szükséges adatlap kitöltése miatt.

Szükséges dokumentumok a szerződés megkötéséhez:

  • adatlapot kitölteni (Polgármesteri Hivatal I. em. 103.)
  • személyi igazolvány, lakcímkártya, tajkártya, adóazonosító jelet tartalmazó igazolvány, érvényes diákigazolvány, iskolalátogatási igazolás
  • munkaügyi regisztráció - Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztály (lásd fent)
  • számlaszám (ha nincs saját számlaszám, a szülő számlaszáma és a szülőtől egy nyilatkozat, hogy hozzájárul a diák bérének saját számlájára történő folyósításához)
  • 16 és 18 év közöttiektől szülői nyilatkozat, melyben hozzájárul, hogy gyermeke diákmunkát vállaljon
  • minden szükséges, fent felsorolt okirat benyújtását követően az orvosi alkalmassági vizsgálat beutalóját a Hivatalban, a humánpolitikai referenstől kapják meg a diákok, ezzel kell jelentkezni a XVI. kerületi Szakrendelőben (Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat, címe: Budapest, Jókai Mór utca 3.)  
  • a diákoknak a recepción kell jelentkezniük azzal, hogy diákmunkához kérik az alkalmassági vizsgálatot, a kiadott orvosi igazolást vissza kell hozni a Polgármesteri Hivatalba Tóth Valéria humánpolitikai referensnek
  • a munkakezdés előtt minden diáknak kötelező részt venni tűz- és munkavédelmi oktatáson

A Szakrendelő a diákokat alkalmassági vizsgálatra, kizárólag az előzetesen egyeztetett megadott időpontokban tudja fogadni, mely időpontot a beutaló átvételekor kapja meg a diák.

A tárgyévet követő évben a diákoknak 2024. május 20. napjáig adóbevallást a NAV készíti el.

További információ: www.bp16.hu