Ugrás a tartalomra

Intézkedés a szúnyoginvázió ellen

Tisztelt Lakosok!

Számos megkeresés érkezett hozzánk, áldatlan állapotokról beszámolva a szúnyogok elszaporodását tekintve, a bejelentések szerint a vérszívók a kerület jelentős részén igen nagy koncentrációban fordulnak elő és keserítik meg a mindennapokat.

Ugyan a terveknek megfelelően a Kertvárosban is végeztek földi szúnyogirtást augusztus közepén, ám az nem terjedt ki a kerület teljes egészére, csupán néhány részt érintett.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fenti helyzetre való tekintettel egyrészről fölvettük a szúnyogirtást végző Katasztrófavédelemmel a kapcsolatot, másrészről Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő is felajánlotta a segítségét a helyzet megoldásához.

Bár megteszünk mindent annak érdekében, hogy megoldódjon ez a tarthatatlan helyzet, és megfékezzük a szúnyoginváziót, nem lehet elmenni szó nélkül a tény mellett, hogy az önkormányzati törvény értelmében a szúnyogirtási feladatok illetékese a Fővárosi Önkormányzat, így a felelősség is őket terheli, ezért természetesen többször is jeleztük feléjük a problémát. Azonban mivel számunkra a kertvárosiak komfortérzete a legfontosabb, kezdeményeztük az újbóli beavatkozást.