Ugrás a tartalomra

Ismét családbarát önkormányzat lettünk

Középpontban a család

Szeptember 4-én a Parlament Vadásztermében ismét elismerésben részesítették azokat az önkormányzatokat, amelyek intézkedéseik, rendeleteik és fejlesztéseik megtervezésekor figyelembe veszik a családok, és a munkába járó édesanyák érdekeit is. A XVI. kerület Önkormányzata már negyedik alkalommal részesült a Családbarát Önkormányzat Díjban.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete meghatározónak tartja az önkormányzatok szerepét abban, hogy a családok mindennapi életéhez szép környezet, jól felszerelt intézmények és színvonalas infrastruktúra álljon rendelkezésre. Azoknak az önkormányzatoknak az elismerésére, amelyek sokat tesznek ezért, létre hozták a Családbarát Önkormányzat Díjat, amelyet igazán elegáns és ünnepélyes körülmények között vehettek át a díjazottak.
Az ünnepségen felszólalt Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Dömötör Csaba miniszterhelyettes, a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára, és Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára is.
A XVI. kerületi Önkormányzat képviseletében Kovács Péter polgármester vette át a bekeretezett oklevelet és a Családbarát Önkormányzat 2019 felirattal ellátott zászlót, amelyet Kardosné Gyurkó Katalin adott át a díjazottaknak. A polgármestert a díjátadásra elkísérte Ács Anikó alpolgármester, Simon Gáborné, a XVI. kerületi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke és dr. Kozma Enikő, pályázati, támogatási és jogi referens.
Az elismerések átadását követően a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért (KINCS) közreműködésével szakmai konferencia kezdődött, Önkormányzatok a családok szolgálatában címmel.

Fotó: XVI. Kerületi Újság