Ugrás a tartalomra

Július 2-án földi szúnyoggyérítés lesz a kerületben

Értesítő földi szúnyoggyérítésről

A szúnyog gyérítés földi kémiai védekezés 2020. július 02-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Eső esetén a tartaléknapok: 2020. július 03-04.

A Kormány elrendelte az ország területén történő csípőszúnyogok gyérítését, melyhez fedezetet is biztosít. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést.

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

 
Hír kategória
Közzétéve
2020. 06. 26. - 12:31
Utoljára szerkesztve
2020. 07. 08. - 12:17