Ugrás a tartalomra

Keresik az év polgármesterét és alpolgármesterét

A Szféra 1995 óta ötletgazdaként jegyzi a „Városi Polgármesterek Randevúja” szakmai tanácskozást. Az eddigi helyszínek (Veszprém, Szolnok, Vác, Kiskun­félegy­háza, Szekszárd, Szeged, Hévíz, Budapest, Szarvas, Gyöngyös, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Pécs, Zalaegerszeg, Szombathely, Debrecen, Szolnok, Tihany, Békéscsaba, Budapest, Pécs, Szerencs) bebizonyították, hogy az esemény az önkormányzati vezetők és a kormány miniszterei, államtitkárai közötti eszmecsere hagyományos terepe lett.

Idén szeptember 14-én Hajdúszoboszlón lesz a találkozó. A házigazda a vezető hazai gyógy idegenforgalmi központ, Európa legnagyobb fürdőkomplexuma: Hajdúszoboszló, Aqua Palace Konferenciaterem. Ennek megfelelően a fő téma a gyógyturizmus szerepe a hazai idegenforgalomban, hatása a fürdőközeli városokra, fejlődési tendenciák. Előadó dr. Gajda Tibor a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. A részvevők a hivatalos program után bekapcsolódhatnak a XVI. Bioétel és Borfesztivál színes programjába.

 

Az eseményen átadják a Szféra által alapított, az „Év polgármestere”, „Az év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjakat, melyeket azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. Szavazni kizárólag a rendezvény honlapján (www.szferaeuropa.hu) lehet augusztus 1-től szeptember 6-án éjfélig. Egy mailcímről egy szavazat adható le.