Ugrás a tartalomra

Kertvárosi Évértékelő 2017

A Szívvel-Lélekkel Polgári Egyesület idén február 23-án tartotta a Kertvárosi Évértékelőjét a Tóth Ilonka Emlékházban.  Ahol a szép számú közönség előtt értékelték az elmúlt esztendőt a kerületi tisztségviselők és a kerület parlamenti képviselője. Szó esett a Fővárosi költségvetés elfogadásáról, melyben keretet biztosítanak a HÉV-Metró összekötésének kiviteli terveire. Ezen kívül számos kerületi útépítésre, aminek az lett a következménye, hogy az útépítésre szánt fővárosi pénz, mintegy 10 milliárd forint 20 százalékát a XVI. kerületben fogják 2017-ben elkölteni.

A legfontosabb 2017-es beruházások a kerületben: megkezdődik nyáron a Sashalmi Tanoda felújításának 2. üteme, a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Baross Gábor utcai telephelyének, a Centenáriumi Lakótelep orvosi rendelőinek és a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium udvarának felújítása. Az Erzsébetligeti uszoda strandját kibővítjük, megépítjük a Rákosszentmihályi Kulturális Központot a János utcában, kiépítjük a Sashalmi csapadékvíz csatornát, a szakrendelőbe új liftet építettünk, a Szilas-patak menti kerékpár utat kiépítjük a Naplás-tóig. Az eddig elhanyagoltan álló Rákosszentmihályi és Sashalmi Református templom mögötti területen kilátótornyot épít az önkormányzat és méltó helyet a Reformáció 500. évfordulójára felállítandó emlékműnek. Emellett folytatódnak az útépítések, újabb 18 utca szakasz kap szilárd burkolatot.

Az évértékelő beszédek befejeztével kerületünk vezetése a kommunizmus áldozataira emlékezett és koszorút helyezett el az emlékház falán.