Ugrás a tartalomra

Kertvárosi Vigasságok

20 millió Mátyásföldnek

A kertvárosi Vigasságok legizgalmasabb programpontja a XVI. kerületet alkotó öt településrész fizikai és szellemi tudáspróbája. Az Öt Falu Viadalának tétje nem kicsi, hiszen a nyertes 20 milló forint sorsáról dönthet. Idén ismét a mátyásföldi csapat bizonyult a legeredményesebbnek. Az elnyert összeg fejében azt kérték, hogy az Önkormányzat újítsa föl az Emma utcai játszóteret, helyezzen ki szeméttároló kukákat a mátyásföldi repülőtérre és legyen még egy pingpongasztal az Erzsébetligetben.  
A 16. Kertvárosi Vigasságok 20-án, pénteken a Fák alatt zenekar koncertjével kezdődött, majd az Ivan and the Parazol fellépésével folytatódott.
A második nap a Legszebb konyhakertért folytatott versengés eredményhirdetésével kezdődött. Idén nagyon jól szerepeltek az óvodák is. Képünkön Bányi Gyuláné, a „kiskertek szakértője” vesz át emléklapot    A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták a Kóró és a kismadár történetét. Zsadon Andreával és Szolnoki Tiborral együtt énekelte a közönség a közismert dallamokat. A táncprodukciók közül kiemelkedett a Liget Táncegyüttes, a Forgórózsa és a Varidance (képünkön) produkciója. A főzőversenyt nagy csatában a Honfoglalás nevű csapat nyerte.  A szombati nap még két népszerű előadót tartogatott a közönség számára. Szűcs Judit a diszkók világát idézte fel, Szikora Róbert és az R-Go pedig a tőlük megszokott fergeteges csikidam-bulit rendezett.   Vasárnap a Kolompos koncert után a Vagabanda gólyalábas óriásaira nézhettek fel a gyerekek. A Mazotti Fitness táncakrobatái megint többet voltak a levegőben, mint a földön. A fellépők között ott volt a XVI. Kerületi Szenior Társastáncklub is. A Vigasságok állandó vendége Izsák-Székely Lóránt, Csíkszentmihály polgármestere, aki ezúttal a rákosszentmihályiak által összegyűjtött játékadományokkal térhetett haza testvértelepülésünkre. Ismét nagy csatát hozott az Öt falu viadala, melynek tétje 20 millió forint volt, és amelyet ismét Mátyásföld csapata nyert. Természetesen idén is volt tombolasorsolás, amelynek főnyereménye az Erzsébetligeti Színház által felajánlott kerékpár volt. A boldog nyertes a 6 éves XVI. kerületi Szabó Kincső Zselyke, aki éppen most nőtte ki előző biciklijét.  A nap egyik zenei csemegéjét Török Ádám (képünkön) és ifjú felfedezettje, Fehér Ádám
szállította. A két és fél napos rendezvénysorozatra a koronát Deák Bill Gyula, a blues hazai királya tette föl, és ezzel ért véget a 16. Kertvárosi Vigasságok.     És végül még a főzőverseny beszámoló:   Ők főztek a legjobban Ígéretünk szerint – bár a helyhiány miatt kissé megkésve – közöljük a Kertvárosi Vigasságok főzőversenyének nyerteseit.   A főzőverseny zsűrijét a hitelesség kedvéért egymástól nagyon távol eső foglalkozású tagokból állították össze. Az ételeket Sinkovics Zsuzsanna, a GAMESZ vezetője, Hóbor Béla az utóbbi évtizedek legsikeresebb röplabda-játékvezetője, a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör elnöke, Bácsi Gergely a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet műszaki vezetője és Decsi István első osztályú vívó és nyolcszoros vidékbajnok, a Kertvárosi VSE alapítója bírálta el. A zsűri elnöke a sokoldalú dr. Kolyvek Antónia, a Békéltető Testület jogásza, kerületünk közismert ruhatervezője, az Ízemlékek című szakácskönyv szerzője volt.
Döntésük alapján különdíjban részesült a BKIK XVI. kerületi szervezetének csapata, akik csülkös sertéspörköltjükkel és libatöpörtyűjükkel érdemeltek ki 5x2 darab belépőjegyet a Madarak együttes koncertjére.
III. helyezést ért a Csúcsfejek Bakacsupor nevű étele, amellyel az Erzsébetligeti Színház Verslábak című előadására szóló 3x2 belépőjegyen kívül Bronz Fakanál díjban is részesültek.
II. helyezést ért az Északpesti Tankerületi Központ Ízek, nemzetek, lecsók című összeállítása, melynek jutalma az Erzsébetligeti Színház Intermezzo című előadására szóló 3x2 belépőjegy, valamint a Martonyi Öko Agro Kft. 5000 forint értékű szürkemarha termékeket tartalmazó csomagja, továbbá az Ezüst Fakanál díj volt.
Az I. helyet idén a Honfoglalók csapata szerezte meg különlegesen ízletes marhapörköltjével, amiért a csapat az Erzsébetligeti Színház Valódi hamisítvány című előadását tekintheti meg, továbbá átvehették a Martonyi Öko Agro Kft. 20 000 forint értékű szürkemarha termékeket tartalmazó csomagját és az Arany Fakanál díjat is.
A fődíjat, a díjak díját, a főzőverseny óriáskupáját pedig a Nagyiccei horgászbarátok csapata vihette haza, akik szamosi zöldséges halászlével és gombás hallal töltött palacsintával kápráztatták el a zsűrit. Ezzel, az Önkormányzat fölajánlásának köszönhetően, 4 fő részére egyhetes balatonszárszói üdülést nyertek.
A Kertvárosi Vigasságok főtámogatója az OTP XVI. kerületi kirendeltsége volt.   XVI. Kerületi Újság