Ugrás a tartalomra

Ki legyen a hónap babája? Várjuk a jelentkezéseket!

A XVI. kerületi Önkormányzat még 2016-ban indította útjára a Kertváros babája kezdeményezést, melynek keretében újszülött-köszöntő csomagot vehetnek át a kertvárosi családok. Ehhez kapcsolódóan minden hónapban Facebook szavazáson dől el, ki lesz az aktuális hónap babája, akiről családja körében profi fotósorozat készül.

„Kertváros babája” kezdeményezésről Ács Anikó alpolgármestert kérdeztük.

Mikor indult útjára a „Kertváros babája” kezdeményezés?
Még 2016-ban döntött úgy az Önkormányzat, hogy minden kerületi újszülött csecsemő „Babacsomagot” kap, amit a védőnőkön keresztül juttatunk el a családokhoz. Az Önkormányzat ajándékcsomagjában csupa hasznos ajándék található, amelyek közül sok termék már az első napoktól használható.

Mik ezek a termékek, mi található a csomagban?
Egy hímzett fürdőlepedő, nedves törlőkendő, amiből szülőként tudjuk, hogy soha nem lehet elég, rágóka, tengervizes orrspray és popsikenőcs. Továbbá a köszöntőlevelünkön egy felhívást is találhatnak a szülők: a babafoto@bp16.hu email-címre várjuk az újszülöttekről a képeket és ezzel automatikusan jelentkeznek „A hónap babája” szavazásra is. A legtöbb szavazatot (like-ot) elért baba értékes nyereményben részesül.

Mi ez a nyeremény? 
A szerencsés kisbaba és családja egy profi családi fotózáson vehet részt. Emellett ez az ajándékcsomag tartalmaz még egy kulacsot, egy body-t, egy újratölthető ételtasakot és egy nedves törlőkendőt is a fotózásra felhasználható ajándékutalvány mellett, továbbá egy 10 ezer forintos ajándékutalvány is van benne.

Ez a kezdeményezésünk igen népszerű, vannak olyan többgyermekes családok, akik mindegyik csöppségükkel jelentkeztek a szavazásra. Arra buzdítom a kerületi családokat, hogy éljenek a lehetőséggel, küldjék el gyermekük fotóját, hiszen a megnyerhető fotózás családi élmény is egyben. A műtermi képek szép ajándékok lehetnek a nagyszülők és rokonok számára.

A Polgármesteri Hivatal épületén egy babazászló is található. Ez mi pontosan?
A XVI. kerületi Önkormányzat családbarát önkormányzatként mindig nagy hangsúlyt fektetett a családokra és az ő támogatásukra. Ezért is csatlakoztunk szinte elsőként a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz: ennek a mozgalomnak a zászlója látható a bejárat felett. Örülünk minden egyes megszületett kisbabának. Szeretettel köszöntjük őket a közösségünkben, a XVI. kerületiek nagy családjában.

Gajáta Fanni