Ugrás a tartalomra

Közeledik a tanévkezdés, nálunk pedig bővül a K+R, azaz a „kiss and ride” rendszere! 

Budapesten évek óta általános problémát okoz az oktatási intézmények környékén, a tanítás előtti és utáni megnövekedett forgalom. 

Ezért a Fejlődő Kertváros Program IV. (2019 – 2024) 3. pontja szerinti célkitűzésünk, hogy az iskoláknál, óvodáknál enyhítjük a parkolási problémákat. Kerületünkben folyamatosan vizsgáljuk a megoldási lehetőségeket, azonban a beavatkozás mértéke és egyszerűsége nem minden intézménynél egyforma.

Jelenleg az árpádföldi Arany János Általános Iskola környékét érintő közlekedés racionalizálásán dolgozunk, hiszen az intézmény egy nagy forgalmú utca mellett található, ami a gyerekek biztonsága szempontjából nem a legideálisabb.

Önkormányzatunk célja, hogy a kialakított K+R rendszer egyszerre biztosítsa a szülők gépkocsijának leggyorsabb áthaladását, valamint a gyerekek teljes biztonságát.

A Bekecs utcában a Monoki út és Ábra utca közötti szakaszon csak egy irányban lehet majd haladni az Ábra utca felé, és az iskola mellett egy olyan sáv lesz kialakítva, amelyen a szülő a gyerekek kiszállásáig megállhat, azonban utána tovább kell hajtania.

Azon szülők számára, akik szeretnék bekísérni a gyermeküket az iskolába, az Ábra utcában és a Kendermag utcában növeltük a parkolófelületeket.

Fontos információ továbbá, hogy az Ábra utca is egyirányú lesz a Kendermag utca felé. 

A jelen tervek szerint a kivitelezésre augusztus 29-től 31-ig kerül sor. Azaz a tanév már az új, ideálisabb forgalmi renddel kezdődhet meg!