Ugrás a tartalomra

Közeledik az eredményhirdetés

Amint arról már többször beszámoltunk, a Kertvárosunk Értékeiért Egyesület történelmi pályázat-sorozatot hirdetett azzal a céllal, hogy elősegítse a fiatalok történelmi ismeretinek bővítését, teljesebbé tételét. A legutóbbi kiírás az „Embermentők sorsa a diktatúrákban” címet viselte. Az egyesület elnöke R. Törley Mária szobrászművész minden támogatást megadott a pályázóknak, hogy forrásanyaghoz juthassanak. Ennek jegyében augusztus 13-án volt az utolsó konzultáció a Törley-szalonban. Az előzetes hírek szerint a jelentkezők kitettek magukért, mert ilyen sikeres, komoly, elmélyült munkák még nem születtek a pályázat korábbi fordulóiban.

Az eredményhirdetés szeptember 10-én 16 órakor lesz, helyszíne azonban még bizonytalan, ezért az érintettek iskolái személyre szóló értesítést kapnak majd arról, hogy a Rácz Aladár Zeneiskolában, vagy a Törley-szalonban vehetik át jutalmaikat a díjazottak. A pályázat ötletgazdája, Törley Mária ezúton is köszönetet mond a felkészítő tanároknak, akik átérezték a pályázat fontosságát, és végig lelkesen segítették a felkészülést és a lebonyolítást is. Herédiné Szegedi Zita a Kölcsey Ferenc Általános iskolából, Kopcsándi Ilona a Móra Ferenc Általános Iskolából, Bartos Gáborné pedig a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolából hozta el diákjaikat. Ők voltak a motorjai az eddigi sikereiknek. Hozzájuk hasonló munkát végeztek a Corvin Mátyás Gimnázium tanárai, Végh Zsuzsanna és Ligety Gyöngyi, akik 33 diákot mozgósítottak az ügy érdekében. Az említett pedagógusok sokszor saját szabadidejüket feláldozva dolgoztak a pályázat sikeréért, amelyért dr. Hantó Zsuzsanna, a pályamunkák elbírálásában szerepet vállaló történész kiemelt köszönetét fejezi ki.

A pályázat valódi sztárjairól, a résztvevőkről majd az eredményhirdetésen esik szó. A nyertesek értékes ajándékokat és vásárlási utalványt kapnak jutalmul. A díjakat Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, valamint Ács Anikó és Szász József alpolgármesterek fogják átadni. Akik dolgozataik alapján nem kerültek a díjazottak közé, azok is részt vehetnek majd egy októberi rendezvényen, ahol minden résztvevő kap valamilyen jutalmat, és amelyen nagy valószínűséggel megjelenik majd Hende Csaba, az Országgyűlés egyik alelnöke is.

Az újság leújabb száma elérhető: https://www.bp16.hu/hirek/keruleti-ujsag/202116-szam-20210825