Ugrás a tartalomra

KÖZLEMÉNY- Elszállították a kutyát a Naplás-tó melletti erdőből

Előzmény: 2020.10.24-én a XVI. kerületben (Budapest Főváros közigazgatási területén belül), a Naplás-tó melletti erdőben, egy tulajdonos és póráz nélküli eb váratlanul megtámadott egy kistermetű, szabályosan, pórázon sétáltatott kutyát és a tulajdonos család – szülők és gyermekük – szeme láttára szétmarcangolta.

 

A mai napon -2020.10.28. – délután a XVI. Kerületi Önkormányzat, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat és a BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság összehangolt akciója keretében, sikerült eltávolítani az agresszíven viselkedő ebet a Naplás-tó melletti erdőből. A kutya az eredeti szándéknak megfelelően a FÖRI – Állatvédelmi Őrszolgálatának Illatos úti telepére került.

Kérünk mindenkit, aki a XVI. kerület erdős területein hasonlót tapasztal, szabadon tartott, helyben élő kutyával találkozik, jelezze a korábban is megadott elérhetőségeken:

Rákosmenti Mezei Őrszolgálat: 06-20-331-8001

Közterület-felügyeleti Iroda: 06-20-808-9769

A XVI. kerületi Önkormányzat számára rendkívül fontos a közbiztonság, ezért kérjük, hogy a legkisebb atrocitást is jelentsék. Minden bejelentést kivizsgálunk annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő a hétvégihez hasonló sajnálatos eset.

Megkérünk mindenkit, hogy a támadást elkövető ebet ne titulálja „harci kutyának”, mivel a viselkedéséből egyértelműen látszik, hogy nem képezték harcra. A kutya várhatóan fajtamentőknél kerül elhelyezésre, így a megfelelő szocializáció után új, hozzáértő, szerető gazdája lehet.

A XVI. kerületi Önkormányzat a hatósági ügyintézést lezárja, az esetet a Rendőrség vizsgálja, és ha szükséges, megteszi a további intézkedéseket.

 

Budapest, 2020.10.28.

XVI. kerületi Önkormányzat

Csatolmány Méret
kozlemeny_veszelyes kutya_2.pdf (678.3 KB) 678.3 KB