Ugrás a tartalomra

Kupakgyűjtés

Megkezdődött a Kertvárosban a jótékonysági műanyag kupakgyűjtési akció a Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság kezdeményezésére.
Tegnap délután az ötletgazda Vass Pál a bizottság tagja és Szász József alpolgármester közösen helyezték el a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban a kupak gyűjtődobozt, amit az iskola diákjai saját rajzaikkal díszítettek fel. Az idei évben a kupakgyűjtésből befolyt összeggel két kerületi beteg gyermeken szeretnénk segíteni, akiket az önkormányzat Szociális Irodájának ajánlásával választottunk ki. Először a 4 esztendős kerületi kislánynak Yvettnek szeretnénk anyagi támogatást nyújtani, a gyűjtésből befolyt összeggel, aki súlyos gerincműtéten esett át és szülei mindennap Budára viszik őt a kerületből rehabilitációs kezelésre tömegközlekedéssel.
A kerületi általános iskolák június 15-ig, a nyári szünetig tudják gyűjteni a beérkező kupakokat. Az iskolákon kívül még további gyűjtőhelyeken, egész nyáron várják a felajánlásokat, mint pl. a Jókai utcai szakrendelőben, az önkormányzatnál, a két kerületi uszodában és a Sashalmi Piacon.