Ugrás a tartalomra

Lakossági felhívás a Naplás-tó melletti névtelen (118624 hrsz.-ú) út elnevezésére

A közterület (út) a Naplás-tó mellett található, a Cinkotai út - Nógrádverőce út - Simongát utca csomóponttól egészen a XVI. és a XVII. kerület határáig tart, az út folytatása pedig a XVII. kerületben Naplás útként van elnevezve.

Ezen útelnevezésektől, illetve a XVI. kerületben már meglévő egyéb közterületnevektől eltérő elnevezést lenne célszerű használni.

Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének a közterület- és városrésznevek megállapításáról, azok jelöléséről, valamint a házszám-megállapítás szabályairól szóló 94/2012. (XII. 27.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: R.) 2. § (1) bekezdése alapján „Minden közterületet el kell nevezni.”

A R. 4. § (1) szerint: „A közterületnév megállapításakor figyelemmel kell lenni a történelmi hagyományokra, a földrajzi környezetre és a nyelvhelyességi követelményekre. A kezdeményezéseket a szokatlanság és ejtésbeli bizonytalanság szempontjából is vizsgálni szükséges.”

A R. 4. § (2) szerint: „A közterület elnevezésekor előnyben kell részesíteni az irányjelölő és a helyhez kötődő neveket.”

A R. 5. § szerint: „Közterület elnevezését és az elnevezés megváltoztatását bárki kezdeményezheti az érintett közterület helye szerinti kerületi önkormányzatnál vagy a Fővárosi Önkormányzatnál.”

Fentiek alapján a Naplás-tó melletti névtelen 118624 hrsz.-ú közterület (út) elnevezésére írásban várjuk a lakossági javaslatokat 2022. április 29. (péntek) 12:00 óráig postai úton, e-mailben vagy személyesen benyújtva az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

Budapest Főváros XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal (1163 Budapest, Havashalom utca 43.)

Elektronikus úton a telepuleskep@bp16.hu e-mail-címen.