Ugrás a tartalomra

Lakossági komposztálási akció 2017

Az Önkormányzat idén is folytatja az előző években sikeres házi komposztálási programot. A programban bárki részt vehet, aki a jelentkezési feltételeknek megfelel és kedvet érez a komposztáláshoz. Az akcióban résztvevőknek az Önkormányzat 1 db zárt komposztáló ládát és 1 db lombkomposztáló dróthálót ad át használatra. A használatra átadott, komposztáláshoz szükséges eszközök árát az Önkormányzat állja.

A jelentkezés feltételei:

  • kerületi lakhellyel rendelkező lakos
  • nem kapott komposztáló eszközt az Önkormányzattól az elmúlt 3 évben
  • vállalja, hogy az átadott komposztáló eszközöket rendeltetésszerűen használja 5 évig, ezt követően a résztvevő tulajdonába kerülnek a használatra átadott komposztálási eszközök

Jelentkezni kitöltött, aláírt jelentkezési lappal lehet. A jelentkezési lap letölthető a www.bp16.hu honlapról vagy átvehető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1163 Budapest, Havashalom utca 43.) A jelentkezési lap leadható személyesen a Budapest XVI. Kerületi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán vagy elküldhető e-mailben a  kornyezet@bp16.hu címre (beszkennelve).

Jelentkezni egész évben folyamatosan lehet, de a tavaszi osztáshoz 2017. március 19. vasárnapig beérkezett, érvényes jelentkezéseket összesítjük. A rendelkezésre álló keret kimerülése esetén a résztvevőket a jelentkezés sorrendje szerint rangsoroljuk. A komposztáló edények osztására előre láthatóan áprilisban kerül sor.

Figyelem! Csak azok jelentkezését várjuk, akik a két komposztáló eszköz elhelyezését és valamennyi egyéb feltétel teljesítését vállalni tudják.

További információ, részletek a lakossági komposztálás támogatásáról szóló Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2015. (IV.27.) önkormányzati rendeletében található.