Ugrás a tartalomra

Lakossági véleményezés a Külső Körvasút megállóhelyeinek fejlesztéséről

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia egyik kiemelt intézkedése a hiányzó budapesti vasúti megállók megépítése - többek között a Pest külső kerületeit átszelő Külső Körvasúton is.
 
A Budapest Fejlesztési Központ a „Hiányzó vasúti megállóhelyek, átszállási csomópontok kiépítése” című projektjének keretében a pesti Külső Körvasúton 4 db megállóhely létesítését, illetve fejlesztését készíti elő. Ezeknek a vasúti megállóknak a tervezését még az idén megkezdik. 
 
A tervezésbe - online kérdőív formájában - bevonják az érintett lakosságot is. A kérdőívet december 7-től január elejéig lehet kitölteni. 


A Külső Körvasút fejlesztésére irányuló projekt tartalma, amit a lakosság az online kérdőívben véleményezhet:


•    Új vasúti megállóhely az Egyenes utcai lakótelepnél a Kerepesi útnál, ahol a jövőben közvetlen átszállási lehetőség nyílik majd a vonatokról a H8-as gödöllői és H9-es csömöri hévre.
•    Új peron létesítésével Rákosszentmihály vasútállomás utasforgalom részére való megnyitása. Az új peron a Fogarasi úti felüljáró vonalába tervezendő, gyalogos aluljáró által megközelíthető, és kapcsolatot teremt a 14. és 16. kerületek között.
•    Újpalota megállónál a korábban megépült peronok meghosszabbítása, valamint a peronok közötti szintbeli kapcsolat biztonságos kialakítása. A vasúti megállóhely a 7-es, 7E, 8E, 108E, 133E, illetve a 277-es autóbuszokra ad átszállási lehetőséget.
•    Új vasúti megállóhely az Erzsébet királyné útja - Kolozsvár utca vonalában, ahol át lehet majd szállni az 5, 124, 125-ös buszokra és a 62, 69-es villamosokra (munkanéven Pestújhely megálló).
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kérdőív a https://bfk.hu/kulsokorvasut/ linken érhető el.