Ugrás a tartalomra

Maradjon zöld övezet a Cinkotai Strand!

"Már novemberben is felreppent a hír arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat támogatná azt az ötletet, miszerint a Cinkotai Strandon egy, a Sugár üzletközponttal azonos méretű pláza épüljön. Az elmúlt 2 hónap során – a figyelemfelhívónak szánt megmozdulások ellenére sem – tett le arról a Főváros, hogy a rekreációs területet beépítsék a Fővárosi Települési Szerkezeti Terv átminősítése alapján egy 35 ezer négyzetméteres épülettel. A fővárosi döntéshozókat az sem érdekli, hogy a kerület lakói nem szeretnék, ha a zöld terület eltűnne. Ezért ismét fellép a XVI. kerületi Önkormányzat, hogy a területet ne minősítsék át és erről Karácsony Gergely főpolgármester adjon írásbeli megerősítést is.

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy bár Karácsony Gergely főpolgármestertől telefonon ígéretet kaptak, hogy az átminősítés nem történik meg, ha a kerület lakói ezt nem szeretnék – azonban ennek még nincs eredménye a gyakorlatban.

Kovács Péter polgármester hangsúlyozta, a Kertvárosi Konzultáció során több mint százan jelezték azt, hogy az Önkormányzat ne hagyja, hogy a volt strand helyén pláza épüljön. A kerület lakói egyhangúlag egyetértenek abban, hogy a Cinkotai Strand maradjon zöld övezet.

„Kérjük a Főpolgármester urat, hogy írja le, hogy ezt a területet nem fogja javasolni átminősíteni, illetve nem hoz és nem is terjeszt elő olyan döntést a Fővárosi Közgyűlésre, hogy ezt a területet városközponti, plázaépítési területté minősíti át” – kérte Kovács Péter polgármester."

Gajáta Fanni