Ugrás a tartalomra

Mátyásföldi mentőállomás új esetautót kapott

Január 31-én, ünnepélyes keretek között, Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, Kovács Péter polgármester, és Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója, egy új esetautót adott át Szőke Lajosnak, a Mátyásföldi mentállomás vezetőjének. A Kormány 2017-ben, 139 új mentőautót vásárolt, és ebből kapott egy új járművet kerületünk.

Kovács Péter polgármester elmondta, hogy a kerületben a rendszerváltás óta működik mentőállomás, és azóta nem telik el választási ciklus, hogy az önkormányzat ne fejlesztené a mentőegységet, hogy ezzel is segítse munkájukat. Jó példa erre a GPS-ek vásárlása is.   Az épületet az önkormányzat, helyi vállalkozókkal, és a lakosság közös adományainak segítségével építette meg. A ma átadott esetautónak az is a különlegessége, hogy a kialakításánál figyelembe vették az állomáson szolgálatot teljesítő munkatársak vagy, ahogy ők szólítják egymást bajtársak, eszköz igényeit, és így szerelték össze az autót.

A mentőállomáson szolgálatot teljesítő mentőegységek 2017-ben nagyjából 11200 esetfeladatot láttak el és több mint 190 000 km-t futottak.  Természetesen ezek a feladatok nem mind a XVI. kerültből kerültek ki, hanem a kerületet körülvevő kerületekből és településekről (XIV-XV-XVII. kerületek, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa illetve a nagy forgalmat lebonyolító M0-ás autópálya és az általa elérhető közelségbe került települések).

A XVI. kerületi állomás működését jelenleg négy esetautó látja el.