Ugrás a tartalomra

Még lehet igényelni a szúnyoggyérítést elősegítő tablettákat

Folyamatosan osztjuk a szúnyoggyérítést elősegítő tablettákat, amiket a készlet erejéig még lehet igényelni. 

A jelentkezés módja:  

  • az Önkormányzat honlapján található jelentkezési lapon – ezt személyesen, az ügyfélszolgálaton lehet leadni 
  • az Önkormányzat honlapján található elektronikus jelentkezési felületen:

                                                  https://bp16szunyog.komdat.hu

A jelentkezési lapot kizárólag a fenti módok valamelyikén lehet benyújtani!

A szúnyoggyérítési tabletta részletes használati leírása és útmutatója

A tabletta jellemzői

Az átvett szúnyoggyérítési tabletta a csípőszúnyoglárvák elleni biológiai készítmény lakossági, tablettás formája, amely teljes biztonsággal alkalmazható a magánterületek tenyészővizeinek kezelésére. 
A biológiai hatóanyaggal kezelt vizek tovább használhatóak pl. öntözésre, mivel semmilyen környezetre ártalmas vegyszert nem tartalmaznak. 

A tabletta összetevője egy, a talajban egyébként is előforduló baktérium által termelt fehérje, amely a szúnyoglárvákon kívül az egyéb élőlényekre ártalmatlan. Nem véletlenül alkalmazhatóak természetes élővizekben is, hiszen szelektív hatásúak, az egyéb vízi szervezeteket sem károsítják. 
  

Milyen ház körüli tenyészővizek fordulhatnak elő?

Megálló víz előfordulhat többek között vödrökben, gumiabroncsokban, kerti tárolókban, ereszcsatornában, gyerekjátékokban, virágcserepekben és esővizes hordókban is.

A védekezés egyik módja a vizes felületek letakarása, azonban ezek megszüntetése sokszor nem kivitelezhető, hiszen a csípőszúnyoglárvák megtalálhatóak akár madáritatóban, állati fürdető kádakban, udvari medencékben, valamint több helyütt a félrecsúszott fedelű esővizes hordókban is.

A védekezés biztos és biztonságos módszere a Culinex tabletta (Culinex Tab plus) alkalmazása.

 

Mire jó a Culinex tabletta, és hogyan kell alkalmazni?

A háztáji tenyészővizekben (kerti tó, medence, egyéb pangó vizek) fejlődő hazai fajok és a már megtelepedett idegenhonos csípőszúnyogfajok (Ázsiai Tigrisszúnyog, Koreai szúnyog, Japán bozótszúnyog) gyérítésére biológiai úton. 

Kiegészítő védekezést nyújt a közterületeken végzett szúnyoggyérítési kezelésekhez.
 

CSAK AKKOR HASZNÁLJA A KÉSZÍTMÉNYT, HA A VÍZBEN MÁR VANNAK MOZGÓ SZÚNYOGLÁRVÁK - a szer nem hat a már nem mozgó bábokra!

 

KERTI TÓ esetén javasolt locsolókanna vagy kézi permetező használata. A tablettákat oldja fel 2-5 liter vízben, töltse az eszközbe, majd engedje fel vízzel. Egy tablettát tartalmazó szuszpenziós oldat (0,55 g) 
2 m² területre elegendő. Tehát egy 2m2–es kerti tóhoz 1 db, egy 6m2–es tóhoz pedig 3 db tablettát kell feloldani néhány liter vízben, majd a permetezővel egyenletesen a vízfelszínre juttatni. 

 

VÍZGYŰJTŐ EDÉNY: 300 l-es vízgyűjtő edény esetében 2 db tabletta feloldásával létrehozott oldatot kell a vízgyűjtőben lévő víz felszínére permetezni.

 

 

 

Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra!
Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!