Ugrás a tartalomra

Megnyitotta kapuit a Cinkotai Huncutka Óvoda!

Újabb pontja teljesült a Fejlődő Kertváros Program IV. (2019-2024) vállalásunknak, hiszen ahogyan a 4. pontban megígértük, óvodát építettünk a cinkotai lakóparkoknál.

Sőt, nem csupán megvalósítottuk a tervünket, de immár második napja folyik a beszoktatás a Cinkotai Huncutka Óvoda ma délelőtt hivatalosan is átadott Vágás utcai telephelyén, ahol barátságosan feldíszített, a különféle növényekkel igazán otthonossá tett környezetben tölthetik majd mindennapjaikat az egyelőre még igencsak megszeppent kis ovisok.

Az 1 milliárd 140 millió forintos beruházást Önkormányzatunk saját forrásból finanszírozta, és kiemelt figyelmet fordítottunk az épület ökológiai lábnyomának csökkentésére, az alternatív energia felhasználásra, így a napelemek telepítésére is.

Azt hiszem, nem is kell magyarázni, micsoda könnyebbség a több gyermekes családoknak, hogy az új óvoda közvetlenül a bölcsőde mellé épült, hiszen ennek köszönhetően ezentúl reggelenként egyetlen úttal, egyetlen parkolással mindegyik csemetét célba lehet juttatni.

Az itt dolgozóknak és ide járó kis ovisoknak nagyon jó egészséget, sok-sok élménnyel teli napot kívánok! Szívből remélem, hogy az új épületet pillanatok alatt felhőtlen jókedv fogja uralni, és önfeledt játéktól, felszabadult gyermekzsivajtól lesz hangos minden egyes szeglete!