Ugrás a tartalomra

Minden kerületi óvodában és iskolában elérhető az EpiPen

Június 14-től minden XVI. kerületi oktatási, nevelési intézményben elérhető az allergiás rohamok kezelésére szolgáló EpiPen Junior injekció, hiszen az iskolákba is megérkezett már az életmentő vakcina❗️

Kovács Péter polgármester és Ács Anikó alpolgármester elsőként ma az Arany János Általános Iskola igazgatójának, Jávor Annamáriának adta át az oltóanyagot. Rajtuk kívül további másik 18 intézmény kap a készítményből, amelynek megléte a nyári szünet alatt nyitva tartó, táboroztató intézmények szempontjából kiemelten fontos.

Az EpiPen helyes alkalmazásában az iskolaorvosok és a kerületi védőnők segítenek, hogy szükség esetén a leggyorsabban lehessen használni a súlyos allergiás reakciók vagy az anafilaxia sürgősségi kezelésére alkalmazható oldatos tollinjekciót.

Bár kerületünkben az elmúlt években egyetlenegyszer sem volt szükség az injekcióra, egy újpesti óvodában három héttel ezelőtt életet mentett az EpiPen. Ezért is célja az önkormányzatnak, hogy előbb-utóbb minden, gyermekekről gondoskodó kertvárosi intézményben elérhető legyen a vakcina.

Továbbra se legyen rá szükség❗️