Ugrás a tartalomra

Naplázs Záró Buli összefoglaló

Lezárult a Fejlődő Kertváros egy újabb nagyszabású beruházása, a hétvégén a cseresznye is felkerült a három elemből álló Naplázs-projektre!

Ahogyan Kovács Péter polgármester megnyitó beszédében ismertette a 2018-ban elkezdett munkálatok részleteit, megtörtént a tó partjának rendezése, kiépítették a kerékpárutat, pihenőteraszokat alakítottak ki, és ezzel párhuzamosan felújították az útburkolatot is. 

Az ide látogatók kényelme érdekében 200 gépkocsi számára hoztak létre parkolót, egy kilométernyi vízvezetéket építettek ki, ez utóbbival biztosítva az ivóvizet a sétálóknak és a kerékpárosoknak, valamint az újonnan épített Nap-Plázs büfé és a hozzá tartozó nyilvános mosdó vízellátását is.

A tó melletti erdőben az Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésével felépült a 21 méter magas kilátó, amelyről egészen a Gödöllői dombságig lehet ellátni, szép kilátás nyílik a tóra, valamint az azt szegélyező erdőre is, az erdő pedig több tűzrakó hellyel és pihenőpaddal gazdagodott.

A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat gondozásában létrejött továbbá a Kertvárosi Tanyaudvar, amely vidéki hangulatának és csodaszép környezetének köszönhetően megnyitása óta töretlen népszerűségnek örvend. A gyerekek nagy örömére, őshonos magyar fajokból álló, valóságos mini állatkertet hoztak létre a mezőőrök. 

Az átadás alkalmából koncertekkel tarkított, gazdag szabadtéri program várta az érdeklődőket, mérték a kapura lövés sebességét, valamint az adott távon futás idejét is. Lehetett állatokat simogatni, trófeabemutatót csodálni, sőt a kézműveskedés mellett még a naprendszerben kóborolni is. A rossz idő ellenére kitartókat pedig csülkös káposztával derítették még jobb kedvre a szervezők.

A délután folyamán sor került a Naplázs-fotópályázat eredményhirdetésére is, a díjakat Szász József alpolgármester adata át