Ugrás a tartalomra

Nyáron nyit az uszoda

Nem egészen egy évvel a Szentmihályi Konrád Ferenc Uszoda tűzesete után, a mai napon aláírtuk a közbeszerzési eljáráson nyertes, a legkedvezőbb ajánlatot tevő konzorciumot (Építő- és épületkarbantartó Zrt., Magyar Építő Zrt., valamint a CLH Hűtés- és Klímatechnika Kft.) képviselő Szeivolt István úrral (ÉPKAR Zrt.) az uszoda újjáépítésére és kibővítésére vonatkozó kivitelezési szerződést.

Ez azért is különösen jó hír, hiszen a II. Kertvárosi Konzultáció 10. pontjánál a válaszadók jelentős része kérte az intézmény mihamarabbi nyitását.

A vállalt ár kicsivel több, mint 2 milliárd 200 millió forint, amely magában foglalja egy gyermekmedencével és babapancsolóval kiegészített kültéri élménymedence kialakítását, a szaunatér bővítését, a födém, a burkolatok, valamint 133 db nyílászáró cseréjét. Energetikai szempontból is gondolva a jövőre, megújul az uszodagépészeti rendszer, napelemeket telepítenek, a meleg vizet és a fűtést pedig hőszivattyúkkal fogjuk biztosítani. 

A kivitelezőknek minderre 150 napjuk van, így a munkaterület-átadás minél előbb megtörténik majd. A legfőbb célkitűzésünk az, hogy a lakosok az idei nyár minél nagyobb részében élvezni tudják majd a kültéri medencét, valamint a legmodernebb módon kialakított és felszerelt wellnessrészleget. Az elvárás pedig nem több mint máskor, azaz határidőre, elsőosztályú minőségben és pótmunka nélkül!

Gyakran mondom, hogy minden tragédia egyben magában rejti valami szebbnek és jobbnak a lehetőségét is. Elnézve az azonnali lakossági összefogást, most pedig az impozáns terveket, egészen biztos vagyok benne, hogy 150 nap múlva ez ebben az esetben is be fog bizonyosodni!
- Kovács Péter polgármester -