Ugrás a tartalomra

Önkormányzati közlemény

KÖZLEMÉNY

A XVI. kerületi Önkormányzat elkötelezett a sajátos nevelés igényű (a továbbiakban: SNI-s) és a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő (a továbbiakban: BTMN-es) gyermekek széleskörű fejlesztése mellett. Örömmel fogadtuk egy kerületi vállalkozó javaslatát, hogy saját kockázatára Erdei SzenzoMotoros Tornát (ESMT) indít, amelyhez kérte az Önkormányzat támogatását. Az Önkormányzat minden, a XVI. kerületi gyermekek fejlődését elősegítő ötletet igyekszik támogatni, így Kecskés Levente ötlete is támogatásra talált.

Kecskés Levente vállalkozásához az Önkormányzat minden lehetséges támogatást megadott, lehetőséget biztosított terület bérlésére, ingyenes faanyagokkal és terepmunkával támogatta az ESMT fejlesztőpont kialakítását. Mi több, a vállalkozás beindításához szükséges 1. megrendelést is az Önkormányzat kötötte meg vele, havi 3,5 millió forint értékben, amivel a kerületi óvodások ingyen mehettek az ESMT fejlesztésre.

Sajnos már a kezdeteknél negatív tapasztalatokat szerzett az Önkormányzat, hisz Kecskés Levente az általa vállalt kezdési határidőre nem tudta a szerződéshez szükséges feltételeket biztosítani, ami kellemetlen helyzetbe hozta az Önkormányzatot, aki már meghirdette ezt az ingyenes lehetőséget.

A szerződéses viszony időszaka alatt a problémákat tovább fokozta, amikor kiderült, hogy a vállalkozó az Önkormányzat különböző szereplőjével (főkertész, Kerületgazda Szolgáltató Szervezet, Corvin Művelődési Ház) valótlan információkat osztott meg, és megpróbálta félrevezetni őket - egy másik szereplőre hivatkozva, a saját érdekében.

Mindezt tetézte az, hogy Kecskés Levente a saját hibáit, szervezetlenségét el nem ismerve, azt az Önkormányzatra fogva kommunikált a szülők felé, és ESMT torna gyanánt lényegében egy óvoda-udvari foglalkozást tartott a gyermekeknek. Számos vezetői és szülői visszajelzés alapján – melyben különböző kifogásokkal illették Kecskés Levente vállalkozó tevékenységét – az Önkormányzat úgy döntött, hogy a 3 hónap után lejáró Megállapodást nem hosszabbítja meg, és újat vele nem köt.

Mindezen tapasztalatok ellenére, az Önkormányzat – mert az Önkormányzat együttműködő, és teljesíti vállalt kötelezettségeit – maradéktalanul kifizette a vállalkozó által a mai napig benyújtott számlákat, illetőleg kifizeti az utolsó, még be nem nyújtott számlát a beérkezésétől számított, Megállapodásban rögzített határidőn belül.

Az Önkormányzat vezetősége sajnálja a történteket! Nagy tapasztalat ez számunkra, hogy nem elég a jó ötlet és a jó szándék, a sikerhez az is kell, hogy a vállalkozó partner korrekt együttműködést folytasson, és ne próbálja meg lejáratni - az ő vállalkozását is támogató - XVI. kerületi Önkormányzatot.

Mivel a kerületi Önkormányzatnak nem egy nyereségorientált vállalkozó szempontjait kell szem előtt tartania, hanem a közösség érdekeit, ezért ősztől újra folytatni fogjuk a kerületi SNI-s és BTMN-es gyermekek számára nyújtott ESMT-alapú fejlesztést is, de nem Kecskés Levente vállalkozóval.