Ugrás a tartalomra

Pályafelújítás miatt változik a gödöllői HÉV közlekedése

Pályafelújítás miatt 2021. június 17-étől július 9-éig a H8-as HÉV megosztott útvonalon, csak az Örs vezér tere és Cinkota, illetve Kerepes és Gödöllő között jár - írja a MÁV-HÉV

A kimaradó szakaszon – Cinkota és Kerepes között – pótlóbuszokkal utazhatnak:

  • hétköznapokon a reggeli csúcsidőszak után és hétvégén a H8-as pótlóbusz Kistarcsa, kórház érintésével, a H8A pótlóbusz pedig az Auchan Liget érintésével;
  • hétköznapokon a reggeli csúcsidőszakban a H8E pótlóbusz gyorsjáratként, az Auchan Liget és Kistarcsa, kórház érintése nélkül, a H8Y pótlóbusz pedig az Auchan Liget és Kistarcsa, kórház érintésével közlekedik.

További változások a munkálatok ideje alatt:

  • hétvégi napokon a H8-as HÉV szerelvényei Szilasligetnél mindkét irányban a Gödöllő irányú peron mellett állnak meg;
  • a H9-es HÉV módosított menetrend szerint jár.

A H8A pótlóbusz (Cinkota H – Kerepes H) hétköznapokon a reggeli csúcsidőszak után és hétvégén közlekedik, az Auchan Liget érintésével. A H8E pótlóbusz (Cinkota H – Kerepes H) hétköznapokon, a reggeli csúcsidőszakban közlekedik, az Auchan Liget és Kistarcsa, kórház érintése nélkül. A H8Y pótlóbusz (Cinkota H – Kerepes H) hétköznapokon, a reggeli csúcsidőszakban közlekedik, az Auchan Liget és Kistarcsa, kórház érintésével. 

Valamennyi pótlóbuszon a kerékpárszállítás megengedett.

A TRIMAN Építőipari Kft. közleményét közöljük, amely a pályafelújítási munkálatokhoz kapcsolódik:

A TRIMAN Építőipari Kft. a H8-as vonalon a XVI. kerületben vágányátépítési munkálatokat fog végezni.

Munkaterület: Ilonatelep megállóhely és az M0 híd alatti terület.

Munkavégzés ideje: 2021.06.17-től 2021.07.12-ig.

A szűk vágányzári keret miatt a munkavégzés minden nap, (azaz szombat és vasárnap is) 07:00-tól (néhány napon bizonyos munkafolyamatokat már 5:00-kor kezdik) 19:00-ig tervezik.

Esetenként zajjal járhat a munka, amihez a lakosság szíves türelmét és megértését kérik. A munkaterület és a depónia között teherautók és munkagépek közlekedése várható.