Ugrás a tartalomra

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Benisné Hepp Zsuzsanna

Kovács Péter polgármester és Ács Anikó alpolgármester nyújtotta át a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet Benisné Hepp Zsuzsannának, aki 2020-ban vonult nyugdíjba. A kerületi Sashalmi Manoda Óvodában több mint 30 évig tevékenykedett, amelyből 20 évig a vezetője is volt az intézménynek. Nyugdíjas éveiben sem fog unatkozni: rengeteg időt tölt családjával, unokáival, illetve a sütés-főzésre és a kertészkedésre is több ideje jut.

Prof. Dr. Kásler Miklóstól, az Emberi Erőforrások Miniszterétől Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel kitüntetett Benisné Hepp Zsuzsanna 1980-ban szerezte meg óvónői képesítését a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskolában, majd 1985-ben szerzett diplomát a Budapesti Tanítóképző Főiskolán.

A Budapesti Műszaki Egyetemen tett közoktatási vezetői szakvizsgát 2012-ben, emellett ismereteit számos továbbképzésen bővítette. 1983-tól nyugdíjba vonulásáig, 2020-ig dolgozott a XVI. kerületben. A Sashalmi Manoda Óvodában több mint 30 évet tevékenykedett. 20 éven át ellátta a Sashalmi Manoda Óvoda intézményvezetői feladatait.  Munkatársai tiszteletét, bizalmát, szeretetét vezetőként is élvezte.

Pedagógiai munkáját magas színvonalon, kiváló szakértelemmel végezte, szenvedélyesen szerette. Különös gondot fordított a családokkal való jó együttműködés alakítására, kollégái számára példamutató módon törekedett partnerként segíteni a családi és az intézményi keretek között történő nevelés összehangolását.

Nagy elhivatottságot érzett a kiemelt figyelmet, különleges bánásmódot igénylő gyermekek neveléséhez. A kerületi intézmények közül, intézményvezetőként, az óvoda dolgozóival szorosan együttműködve, elsőként vállalta fel az autizmussal élő kisgyermekek integrált nevelését, melyben nap, mint nap segítségére volt kollégáinak.

A rábízott gyermekeket nagy szeretettel, türelemmel, értő figyelemmel, segítő gondoskodással vette körül. Törekedett minden gyermekhez megtalálni a kulcsot, kapcsolatot teremteni velük, együttműködve nevelni őket.