Ugrás a tartalomra

Platánfákat permeteznek a kerületben

platánfa

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzata ismét megrendelte a platánfák permetezését. A munkálatokat a Lakidar Kft. végzi.

Munkavégzés időtartama: 2021.08.30.- 2021.09.15.

 

Felhasználásra kerülő szerek

Dózis

ÉVI*

(nap)

MVI*

(nap)

Méhekre veszélyesség

Vizekre veszélyesség

Decis Mega

0,05%

 

14

 

0

Nem jelölésköteles

Kifejezetten

 veszélyes

Mospilan  20SG

0,04%

Tazer 250SC

0,1 %

Wuxál általános lombtrágya

0,3 %

*ÉVI: Élelmezés-egészségügyi várakozási idő

*MVI: Munkaegészségügyi várakozási idő

*nk: nincs korlátozás

Megjegyzések:

Tekintettel a bizonytalan időjárási tényezőkre, nem tudjuk pontosan megadni a munkavégzés kezdeti időpontját, de törekszünk a fent jelzett időintervallum betartására.

Előre is szeretnénk elnézést kérni az okozott kellemetlenségekért!

  • Az engedélyezési okirat alapján közterületen a felhasználás időpontja 22-03, 05-07 óra. 
  • A gépeket 52-80 lóerős dízelmotorok üzemeltetik elkerülhetetlen zajt keltve.

Egyéb:

  • Megadott címlista szerint folyamatos levéltetűirtást végzünk közterületeken 2021.09.30-ig, MOSPILAN 20SG 0,25 kg/ha közterületen engedélyezett készítményekkel      ÉVI:14 nap, MVI:0 nap.

 

A leggondosabb munkavégzés közben is előfordul azonban, hogy a szer a parkoló autókra hullik. A permetezőszer az autóban semmilyen kárt nem okoz és az első autómosáskor - plusz költséget nem okozva – eltávolítható, könnyűszerrel lemosható.

Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben a permetezendő platánfák 10 m-es körzetében (kerítésen belül) érő gyümölcsfa ill. zöldségfélék találhatóak, legyenek szívesek felénk jelezni lehetőség szerint írásban az info@lakidar.hu e-mailcímre vagy munkanapokon 8:00 – 15:00 között a 061 40-50-258 telefonszámon, hogy a jelzett címen a lakó kérésére fokozott elővigyázatossággal vagy egyáltalán ne kezeljük az utcai fákat a gyümölcsök, zöldségek fogyaszthatóságának érdekében.

Munkaterület utca nevei:

Ajak, Anilin, Baross, Bekecs, Bény, Blaha Lujza, Bökényföldi, Centenáriumi ltp, Cibakháza, Csinszka, Csömöri, Csutora, Diósy Lajos, Erzsébet liget, Farkasfog, Farkashalom, Hunyadvár, Havashalom, Huszár, Irha, Irinyi János, Kerepesi, Kishalom, Kolozs, Koronafürt, Lajos, Lándzsa ltp, Lassú, Madách, Májusfa, Marcell, Margit, Mátyás Király, Mészáros J., Miklós, Mókus, Monoki, Művezető, Papír, Pirosrózsa, Prodám, Rádió, Rigó, Romhány, Rozsos, Sasfészek, Sashalmi, Sasvár, Sasszem, Szénás, Szilaj, Szlovák, Táncsics, Újszász, Vágás, Zsarnó, Zsélyi Aladár

Hír kategória
Közzétéve
2021. 08. 02. - 08:21
Utoljára szerkesztve
2021. 08. 02. - 08:31