Ugrás a tartalomra

Pumpaversenyt tartottak a Hermina Bringaparkban

Első alkalommal adott otthont kerékpárversenynek a Hermina Bringapark a hétvégén, ahol a nyolc évvel ezelőtt civilek összefogásával létrejövő, kezdetben még földes-murvás pumpapályát az Aktív Magyarország Program részeként tavaly ősszel modernizálta és varázsolta újjá az Önkormányzat és Magyarország Kormánya.

Az országos szinten is a top3-ba tartozó bringaparknál vasárnap délután összegyűlt a bringás társadalom apraja-nagyja, hiszen a Magyar Freestyle BMX szervezésében nagyszabású versenyt rendeztek, a gyerekkategóriától kezdve egészen a senior korosztályig - az eseményre Szász József alpolgármester is kilátogatott. A profizmus egyértelműen tetten érhető volt a lebonyolításban, elég csak megjegyezni, hogy az elavult stopper helyett fotocellás időmérés segítette a bírákat.

Pichler Róbert, a szervezet elnöke elmondta, hogy a verseny ötlete a pályát használó fiataloktól származott, hiszen az ifjú bringások igazi közösséget alkotnak itt, a hosszú évek alatt erős barátságok köttettek, sőt Rain Riders néven már egy egyesület alapítását is kezdeményezték. Az pedig elvitathatatlan, hogy az egyesület tagjai masszívan kivették a részüket a verseny megvalósításából is.

A szervezők tervei szerint ez a mostani megmérettetés csak a kezdet volt, évi két versennyel kalkulálnak. A saját rendezésű viadalok mellett pedig szeretnének egy versenysorozat egyik állandó állomása is lenni.

Sok sikert kívánunk! Pumpára fel!