Ugrás a tartalomra

Sajtóközlemény

Hatásvadász címmel jelent meg több online portálon a Prizma-Junior Közétkeztetési Zrt., Sashalmi Tanoda Általános Iskolába január 21-én szállított ebédjének visszahívásával kapcsolatos információ. 

A tények: 

  • A Sashalmi Tanoda Általános Iskolában nem volt panasz a csirkepörkölt minőségére. 
  • A Sashalmi Tanoda Általános Iskola felé 12:30-kor telefonon jelezte a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkatársa, hogy az ebédre küldött csirkepörkölt illatával kapcsolatban kifogás merült fel több kerületi intézményben.
  • A Sashalmi Tanoda Általános Iskola nem adott ki közleményt, a több helyen idézett szöveget email-ben küldték ki, az ebédből fogyasztó összesen öt osztályban tanuló diákok szüleinek. 
  • A Prizma-Junior Zrt.-hez a 47 kiszállítási pontból 18 intézményből érkezett visszajelzés a csirkepörkölttel kapcsolatban, melyet azonnal visszahívtak, a késztermék cseréjét elkezdték, más feltéttel pótolták a lehető legrövidebb időn belül.
  • A Prizma-Junior Zrt. az első visszajelzéskor azonnal megkezdte a szükséges belső vizsgálatot, amely nem tárt fel olyan tényezőt az alapanyag átvételétől a teljes ételkészítési folyamaton át, ami a tapasztalt kifogásokat okozhatta volna. A belső vizsgálatot kiterjesztették a beszállítóra is. Az egyik csirkehús beszállító a csirke nevelésével, etetésével kapcsolatosan előzetesen arról tájékoztatta a Prizma-Junior Zrt.-t, hogy a tenyésztő által alkalmazott táptól lehet a csirkehúsnak nem fajtára jellemző illata, amely sok esetben csak hőkezelés hatására válik érezhetővé.
  • A Prizma-Junior Zrt. a 2020. január 21-i tálalás után eltett ételmintát átadta akkreditált labornak (M.A.H. FOOD CONTROLL Kft.) teljes laboratóriumi kivizsgálásra. 
  • A vizsgálat eredményéről  a Prizma-Junior Zrt. a mai napon tájékoztatta a Kerületgazda Szolgáltató Szervezetet. A vizsgálat szerint a beküldött minta MEGFELELT az előírásoknak, semmilyen egészségügyi problémát nem okozott.
  • A Sashalmi Tanoda Általános Iskolában a visszahívásig öt osztály diákjai fogyasztottak az ételből.
  • Az érintett öt osztály diákjai közül senkinek semmilyen egészségügyi panasza nem volt az ebéd elfogyasztása után és az azóta eltelt 9 napban sem.

A XVI. kerületi Önkormányzat eddig is megtett és ezután is megtesz mindent annak érdekében, hogy a gyermekek étkeztetése magas minőségű, egészséges és biztonságos legyen, ezért munkatársaink folyamatos ellenőrzéseket végeznek. Jelen esetben önkormányzati beavatkozásra nem volt szükség, ugyanis a Prizma-Junior Zrt. saját hatáskörben azonnal intézkedett.

Önkormányzatunk továbbra is biztosítja a menzakoszt kipróbálását a szülők számára, akik így maguk is ellenőrizhetik a szolgáltatás minőségét. Kaja Kommandó 16 2018. év néven  Facebook csoportot hoztunk létre 2 évvel ezelőtt, ahol az érintettek megoszthatják tapasztalataikat és leírhatják véleményüket. 

A XVI. kerületi Önkormányzat kéri a sajtó munkatársait, tartózkodjanak a Sashalmi Tanoda Általános Iskola jó hírnevének megsértésétől. 

Budapest, 2020.01.30.

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat

Hír kategória
Közzétéve
2020. 01. 30. - 16:44
Utoljára szerkesztve
2020. 01. 30. - 17:01