Ugrás a tartalomra

Soha nem látott mértékű támogatással segítjük a rezsiszámlák kifizetését!

A Kertvárosi lakásrezsi-támogatás keretében a XVI. kerületi Önkormányzat átvállalja az egyedül élő nyugdíjasok, valamint a nyugdíjas házaspárok rezsinövekményének 50%-t (maximum évi 360 ezer forintig).

▶️ A támogatásra jogosultak: az átlag nyugdíj alatti jövedelemmel (nettó 170.000 Ft/fő) rendelkező, egyedül élő nyugdíjasok, valamint nyugdíjas házaspárok.

▶️ A támogatás mértéke: az aktuális havi gáz- és áramszámla rezsinövekményének a fele. Átalánydíjas fizetés esetén maximum havi 30.000 Ft, diktálásos fizetés esetén maximum havi 50.000 Ft, éves összesítésben maximum 360 000 forint.

▶️ A támogatást igényelni pályázat útján, 2022. október 1-jétől lehet. A pályázati adatlap napokon belül elérhető lesz az Önkormányzat hivatalos weboldalán.

Szintén igényelhető a kerületi önkormányzatnál a Fővárosi Önkormányzat által biztosított havi 2, illetve 4 ezer forintos rezsitámogatás is.

Természetesen az önkormányzatunk eddigi szociális támogatásai továbbra is elérhetőek, mint a fűtési támogatás, a lakásfenntartási támogatás, vagy a krízistámogatás.

Bővebb információ: https://www.bp16.hu/ugyek/szocialis-es-gyermekvedelmi-ugyek

Mi itt, a Kertvárosban senkit nem hagyunk magára! A Kertváros összetart!