Ugrás a tartalomra

Szabó Csillának, a Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház igazgatójának üzenete:

Kedves Közönségünk! Az elmúlt közel másfél hónapban mindannyiunk élete megváltozott. Nem fordult fel fenekestől, de új pályára állt, más a fordulatszám, más a rend, az élet ritmusa. Korlátozások elfogadásával kell élnünk.

Kell annál nagyobb változás, mint amikor az  egy évtizede sikeresen hirdetett,  Gyertek inkább mihozzánk!” szlogent leváltja a „Maradj otthon!” kérés, és a mindig zsúfolt ház üresen kong? Teltházas rendezvényeket kell elhalasztanunk, nagyrendezvényeket lemondanunk.

Mindannyian nehéz napokat élünk.

Tudjuk, hogy a programok elmaradása sokaknak a megszokott és szeretett közösségektől történő távolmaradást jelenti.

Fontos, hogy legyen honnan újraépíteni mindazt, amit már létrehoztatok, közösen létrehoztunk. Mindennapi, kézenfekvőnek és természetesnek számító dolgaink értéke most látszik csak igazán. Az idősebb korosztályt foglalkozató közösségek felelőssége óriási! Ösztönözzétek, támogassátok egymást, figyeljetek magatokra, egymásra és bátran kérjetek segítséget!

Érezzétek és erősítsétek egymásban a közösségek megtartó erejét. Ez nem könnyű, de nem is lehetetlen.

Munkatársaimmal készülünk az elkövetkező új világra (avagy a boldog békebeli időszak visszatértére?), amikor újra tele lesz a ház látogatókkal.

Nálunk az ajtók zárva vannak, de mögöttük nem állt meg az élet.

A szervezés a szakmánk, így gyorsan kialakítottuk az új rendet, megerősítettük azokat a csatornákat, amelyeken kapcsolatot tudunk tartani közönségünkkel, de jegypénztárosaink és szervezőink az önkormányzat időseket segítő csapataként is jelen van a kerület karanténos mindennapjaiban.

Az elhalasztott előadásokat, 2020/2021-es évad programjait egyeztetjük, frissítjük a programkínálatot, hagyományaink, nagyrendezvényeink megőrzése és közönségünk elégedettsége fontosabb, mint valaha. Tervezünk, újratervezünk, mindenki végzi a dolgát: a szervezők, gazdasági munkatársak ügyeleti rendben, home officeban, online.

Láthatatlan, de mindig jelen lévő műszakos csapatunk az épületek falain belül dolgozik mindkét helyszínünkön. A zárástól kezdődően folyamatos a munka. Sort kerítünk mindarra, amire nincs mód, idő, lehetőség a sűrű programok és teljes kihasználtság idején, ami ugyancsak megviseli és elhasználja infrastruktúránkat. Március közepén nagytakarítással kezdtünk: az előcsarnok, Corvin Galéria és Napfény folyosó sokat látott kövezete a folyosók, közlekedők burkolata a szépészeti beavatkozást követően (majdnem) régi fényében csillog.  A mosdók, próbatermek festése folyamatban van. A színpad, színházterem, a fény- és hangtechnikai eszközök teljes műszaki ellenőrzése megújulása szintén. A hátrányból előnyt kovácsolva és teljes optimizmussal kezelve a helyzetet végre jut idő a közönség által nem látható, de fontos műszaki kiszolgáló, pihenő és raktárhelyiségek teljes festésére, berendezéseink felújítására is. Van idő a selejtezésre és arra, hogy a műszak kreatív energiái felszabaduljanak. Ennek eredményeivel találkozhatnak majd látogatóink az újra induló rendezvényeinken, így legyen ez meglepetés.

Karbantartunk, festünk, szépülünk és nagyon várunk vissza benneteket, hiszen mit sem ér a csodásan csillogó patyolat tiszta padlózat, ha üresen kong a ház!

Társadalmi felelősségünk közös és talán soha nem volt ilyen nagy a tét; mindenkit arra kérni, abban segíteni, hogy maradjon otthon és vigyázzon magára, így a többiekre is.

Tudjátok miért?

Mert szeretném megint azt írni és mondani, amit szoktam: Gyertek inkább mihozzánk!

Most arra kell, hogy kérjek mindenkit: Maradjatok otthon!

Tudjátok miért?

Azért, hogy, amikor majd lehet: Találkozzunk az Erzsébetligeti Színház és Szentmihályi Kulturális Központ  programjain.

Sok pótolnivalónk lesz. (Azt se bánom, ha megint elmúlik a frissen felcsiszolt előtéri és folyósói járólapok csillogása, csak legyen tele a ház megint.)

Írjatok, keressetek minket, amiben tudunk, segítünk.

A Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színház csapata.

Szabó Csilla

igazgató