Ugrás a tartalomra

Szúnyoggyérítés lesz augusztus 27-én

szúnyog
földi kémiai védekezést 2020. augusztus 27-én a napnyugta utáni időszakban végzik. Eső esetén a tartaléknapok: 2020. augusztus 28-29.

A Kormány elrendelte az ország területén történő csípőszúnyogok gyérítését. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést.

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A módszerekről bővebben: https://www.katasztrofavedelem.hu/41/szunyoggyerites

 

Hír kategória
Közzétéve
2020. 08. 25. - 15:39
Utoljára szerkesztve
2020. 08. 28. - 09:01