Ugrás a tartalomra

Tájékoztató nyári diákmunka lehetőségéről

Indul a 2024. évi nyári diákmunka program

Önkormányzatunk idén is csatlakozik a nyári diákmunka programhoz, ezzel is elősegítve a kerületben állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, 16 és 25 év közötti, nappali tagozatos diákok adminisztratív vagy könnyű fizikai munkára történő nyári foglalkoztatását.

A program keretében a diákok Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat intézményeinél a 2024. július 1. és 2024. július 31. között, illetve a 2024. augusztus 1. és 2024. augusztus 31. közötti időszakban tudnak munkát végezni. 

Kizárólag teljes hónapra, 6 órás munkavégzésre lehet jelentkezni. 

A munkabér bruttó 200.100.- Ft/fő/hó, az 1 hónapos időtartamra kettő nap szabadság jár, amit ki kell venni a diáknak. Ez a vezetővel egyeztetve történik.

A munkakezdésre 2024. július 1-jén, és 2024. augusztus 1-jén van lehetőség. 

Az első munkanap július 1. (hétfő).

A jelentkezés menete:

Azok a nappali tagozatos diákok, akik részt kívánnak venni a programban:

 1. Regisztráció céljából vegyék fel a kapcsolatot a Budapest Főváros Kormányhivatal X. Kerületi Hivatal Foglalkoztatási Osztályával 
  (cím: 1105 Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 53-55 szám, tel.: +36-1/403-0002). 
  A regisztráció 2024. június 17. (hétfő) napjától nyílik meg.
   
 2. A regisztrálást követően keressék fel a Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatalban Tóth Valéria humánpolitikai referenst az egészségügyi alkalmassági vizsgálattal kapcsolatban, valamint a munkaszerződéshez szükséges adatlap kitöltése miatt. Hétfőn 8.00 és 18.00 óra között, keddtől csütörtökig 8.00 és 16.30 óra között.
  (cím: 1163 Budapest, Havashalom u. 43.; 103. sz. hivatali helyiség)
   

A szerződés megkötéséhez szükséges dokumentumok: 

 • adatlapot kitölteni (Polgármesteri Hivatal I. em. 103.)
 • személyi igazolvány, lakcímkártya, tajkártya, adóazonosító jelet tartalmazó igazolvány, érvényes diákigazolvány, iskolalátogatási igazolás
 • munkaügyi regisztráció - Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztály (lásd fent)
 • számlaszám (ha nincs saját számlaszám, a szülő számlaszáma és a szülőtől egy nyilatkozat, hogy hozzájárul a diák bérének saját számlájára történő folyósításához)
 • 16 és 18 év közöttiektől szülői nyilatkozat, melyben hozzájárul, hogy gyermeke diákmunkát vállaljon
 • minden szükséges, fent felsorolt okirat benyújtását követően az orvosi alkalmassági vizsgálat beutalóját a Hivatalban, a humánpolitikai referenstől kapják meg a diákok, ezzel kell jelentkezni a XVI. kerületi Szakrendelőben (Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat, címe: Budapest, Jókai Mór utca 3.)
 • a diákoknak a recepción kell jelentkezniük azzal, hogy diákmunkához kérik az alkalmassági vizsgálatot, a kiadott orvosi igazolást vissza kell hozni a Polgármesteri Hivatalba Tóth Valéria humánpolitikai referensnek
 • a munkakezdés előtt minden diáknak kötelező részt venni tűz- és munkavédelmi oktatáson

A Szakrendelő a diákokat alkalmassági vizsgálatra kizárólag az előzetesen egyeztetett megadott időpontokban tudja fogadni, mely időpontot a beutaló átvételekor kapja meg a diák.

A tárgyévet követő évben a diákoknak 2025. május 20. napjáig az adóbevallást a NAV készíti el.