Ugrás a tartalomra

Testvértelepülési találkozó

Kihasználva a Kertvárosi Vigasságok háromnapos rendezvénysorozatát és a hétvégére megrendelt rendkívül jó időjárást, testvértelepülési látogatással és focikupával is bővült a kertvárosi programok amúgy is igen gazdag sora.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megvalósuló bajnokságra Csíkszentmihályról, Érmihályfalváról, Kishegyesről és Pozsonypüspökiből is érkezett egy-egy csapat, a hazai pályát pedig az Önkormányzat, valamint a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet erősítette.

A barátságos, de óriási lelkesedéssel játszott csoportmérkőzéseknek az MLTC műfüves pályái adtak otthont, a végső győzelemért pedig a két csoportelső, azaz a két székely csapat, Érmihályfalva és Csíkszentmihály szállt ringbe.

A fantasztikus hangulatú döntőből végül Érmihályfalva csapata került ki győztesként, így a dobogó második fokára a végig csere nélkül játszó és éjszaka utazó Csíkszentmihály, a harmadikra pedig Pozsonypüskpöki állhatott.

Természetesen az utolsó sípszó nem vetett véget a testvértelepülési látogatásnak, hiszen a nap az éremkiosztással, az adományba gyűjtött könyvek átadásával, a közös vacsorával, majd este a Vigasságok közös megnyitójával folytatódott. 

A hozzánk ellátogató delegációknak köszönhetően az idei évben bővült az önkormányzati sátor gyermekeknek szóló kínálata, a kavics- és üvegfestés során határon túli, egyedi motívumokkal is próbálkozhattak a vállalkozó szellemű fiatalok.

A vendégek már elhagyták a Kertvárost, köszönjük az építő látogatást, reméljük, a legközelebbi alkalommal a kárpátaljai Zápszony településről is érkeznek barátok!