Ugrás a tartalomra

TeSzedd 2016

Az Önkormányzat és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat vezetésével idén hatodik alkalommal csatlakozott a Kertváros a TeSzedd! elnevezésű kezdeményezéshez április 30-án.

Az már sajnos, nem hír, ha a környezetvédelmi akcióban résztvevők – akik idén 59-en voltak – kommunális hulladékot, cserepet, szaniter árut, autógumit, kutyacsontvázat vagy esetleg komplett kanapét találnak a kerület erdős részein. Most a Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, Kovács Péter polgármester és Szász József alpolgármester vezette csapat egy márkás piros bőröndre lelt a Nógrádverőce utcánál, amely után azt hittük, már nem érhet bennünket meglepetés, de tévedtünk: a Hermina Sportpark melletti erdőben egy urnára bukkantak az önkéntesek, akik között ott volt Antalóczy Csaba, Dobre Dániel és Horváth János önkormányzati képviselő is.
A jó idő ellenére most kevesebben vállalkoztak a takarításra, bár szerencsére a szemét is  egyre kevesebb lakóhelyünkön. Összesen négy helyszínen hirdették meg a hulladékgyűjtést, a környezetvédők azonban még az Aradi utcánál is megtisztították a közterületet dr. Környeiné Rátz Katalin vezetésével.
Az akció során – amelyben részt vettek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet által kivezényelt rabok is – egyébként 220 zsák szemét gyűlt össze, amit a mezőőrök szállítottak el.