Ugrás a tartalomra

Tíz önkormányzati intézmény kapott EpiPen injekciót

Kovács Péter polgármester és Ács Anikó alpolgármester asszony az EpiPen injekcóval kapcsolatos tudnivalókat ismertetik
Az EpiPen junior injekció doboza az egyik intézményvezető kezében
Az EpiPen junior injekció doboza

Tíz, a nyári időszakban is nyitva tartó oktatási, nevelési intézménynek biztosított a XVI. kerületi Önkormányzat az allergiás rohamok kezelésére szolgáló EpiPen Junior injekcióból. A vakcinákat május 18-án Kovács Péter polgármester adta át az intézményvezetőknek a Polgármesteri Hivatalban.

Hét óvoda, a Cinkotai Huncutka Óvoda, Budapest XVI. kerületi Gyerekkuckó Óvoda, Budapest XVI. kerületi Margaréta Óvoda, Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda, Budapest XVI. kerületi Napsugár Óvoda, Sashalmi Manoda Óvoda, valamint a Szentmihályi Játszókert Óvoda kapott az életmentő szerből, továbbá két vakcinát kap a Kertvárosi Egyesített Bölcsőde, és egyet a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet a János utcai nyári táborhoz.

Az injekció használatának megismerésében a kerületi védőnők segítenek majd, hogy szükség esetén a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban tudják használni az injekciót. Az EpiPen rovarcsípések vagy marások, ételek, gyógyszerek és egyéb allergének által kiváltott súlyos allergiás reakciók, valamint fizikai terhelés hatására fellépő vagy ismeretlen eredetű anafilaxia sürgősségi kezelésére alkalmazható oldatos tollinjekció.

A gyógyszer beszerzése folyamatos, ősszel a kerületi iskolákba is szeretnék eljuttatni abban bízva, hogy előbb-utóbb minden kertvárosi intézményben elérhető lesz, ahol gyermekek tartózkodnak, ám ne legyen rá szükség!

Hír kategória
Közzétéve
2022. 05. 19. - 10:21
Utoljára szerkesztve
2022. 05. 19. - 10:37