Ugrás a tartalomra

Új orvosi körzet kerül kialakításra Cinkotán

Örömmel tájékoztatjuk a Kertváros lakóit, hogy a képviselő-testület megszavazta egy új, felnőtt háziorvosi körzet létrehozását Cinkotán, az ehhez tartozó rendelő pedig a 2021-ben felújított Hunyadvár utcai háziorvosi rendelőben kerül kialakításra.

A területet jelenleg ellátó két háziorvos kérésére az új körzet kialakításának célja a változással érintett praxisok túlterheltségének csökkentése volt, melynek eredményeképpen a kerület lakosainak jobb hozzáférést tudunk biztosítani az egészségügyi alapellátáshoz, mindezt kevesebb várakozási idővel. Az új körzet kialakítása során figyelembe vettük a változással érintett háziorvosok kérését, és a változással nem érintett felnőtt háziorvosok véleményét is.

Az új körzet kialakítása, valamint a háziorvosi rendelő kiválasztása az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő és a Budapest Főváros Kormányhivatala XIV. Kerületi Hivatal Népegészségügyi Osztálya szigorú előírásainak megfelelően történt, a hatósági jóváhagyások alapjául szolgált az is, hogy az új körzet területének nagy része a HÉV vonalától Mátyásföld városrész felé esik, jellemzően Ócinkota területének nagy részét lefedve - így a betegeknek nem okoz problémát a HÉV-en való átjutás. Valamint döntő volt, hogy a kijelölt Hunyadvár utcai rendelő rendelkezik az előírt tárgyi felszereltséggel, éppen ezért például szóba sem jöhetett egy üzlethelyiség orvos-egészségügyi helyszínnek. Mint jól tudjuk, a Cinkotai Egészségházban pedig már minden rendelő, rendelést kiszolgáló helyiség maximálisan kihasznált. Az új háziorvos várhatóan 2023. július elsejétől indítja el a praxist, addig természetesen a jelenlegi orvosok változatlan módon látják el a pácienseket.

Hazánkban szabad orvosválasztás van, nincs semmiféle központi kényszerítés a váltásra, tudta nélkül senki nem kerül át más háziorvoshoz! Az új körzettel érintettek hamarosan minderről hivatalos tájékoztatást is kapnak!