Ugrás a tartalomra

Újabb szúnyoggyérítés

Újabb szúnyoggyérítésre kerül sor a kerületben!

Földi biológiai gyérítés:

👉 Zúgó-patak, kerékpáros pihenő park

👉 Szilas-patak vizének szegélyzete a Határ úttól - a Naplás-tó természetvédelmi területig

👉 Árpádföld, Simándi téri esővízcsatornák

Gyérítés várható időpontja: 2024. 06. 18.

Pótnap: 2024. 06. 19.

Földi kémiai gyérítés:

👉 Árpádföld: Szlovák út - Budapesti út - Csöbör utca - Árpádföldi út - Asztag utca - Katymár utca - Etelka utca - Cserhida utca - Csömöri út

👉 Sashalom-Mátyásföld: Sarjú út - Margit utca - Arany János utca - Budapesti út - Pirosrózsa utca - Remény utca - Szolnoki út - Veres Péter út

Gyérítés várható időpontja: 2024. 06. 18-19.

Pótnap: 2024. 06. 20-21.

A gyérítéshez alkalmazott készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

Az irtást végző cég tájékoztatása szerint a kijuttatott készítmény melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik, ám a biztonság érdekében a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

Önök is segíthetik a szúnyogok elleni védekezést, ha megszüntetik, rendszeresen ürítik vagy letakarják az ingatlanok körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.