Ugrás a tartalomra

Újabb szúnyoggyérítés: július 23.

földi kémiai védekezést 2020. július 23-án a napnyugta utáni időszakban végzik. Eső esetén a tartaléknapok: 2020. július 24-25.

A Kormány elrendelte az ország területén történő csípőszúnyogok gyérítését. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést.

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A módszerekről bővebben: https://www.katasztrofavedelem.hu/41/szunyoggyerites