Ugrás a tartalomra

ÜLTESSÜNK FÁT! Faültetési akció 2020

plakát
Az Önkormányzat 2020-ban is meghirdeti az őszi lakossági faültetési akciót, melynek keretében igényelhetőek díszfák a lakóház előtti zöldsávba, közterületre, amelyeket az Önkormányzat ingyenesen biztosít.
Az akcióban igényelhető fák tulajdonságai és a pályázási feltételek:
 • Földlabdás példányok igényelhetők.
 • Egy cím elé maximum 5 db fa igényelhető.
 • A földlabdás fák kiszállításáról a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet gondoskodik.
 • A fa ültetési helyét Irodánk dolgozóival lehet egyeztetni (telefonon, e-mail-en, a
 • helyszínen, vagy helyszínrajz segítségével), az igénylőnek a megbeszélt helyen kell kiásni az 1x1x1 méteres ültetőgödröt a megadott határidőig. Amennyiben a helyszínen nem található kellő méretű ültetőgödör, akkor a fát nem tudjuk az igénylőnek átadni!
 • A meghirdetett kiszállítás napján Kerületgazda Szolgáltató Szervezett munkatársai a
 • helyszínre szállítják a kért fát, a támrudakat, illetve a törzsvédő hengert, az ültetés és beiszapolás az igénylő feladata, melyet a szállítás napján köteles elvégezni.
 • Szállításkor az igénylő aláírásával igazolja, hogy a kért fát átvette.
 • Az igényelhető fajták közül választhatnak a lakók, de az Iroda dolgozói változtathatnak az igényelt fajtán indokolt esetben, pl: vezeték alá túl nagy fa igénylése, meglévő egységes fasorba más fajta ültetése, nem elegendő ültetési távolság.
 • A jelentkezések iktatása a jelentkezés sorrendjében történik.
A választható fák között szerepel:
 • Hárs, juhar és Raywood kőris, melyek nagykoronájú honos fajok, árnyékot adnak, kedvező mikroklímát teremtenek és magas pormegkötő képességgel rendelkeznek.
 • Pirosvirágú vadgesztenye, lepényfa, gömbkőris, csörgőfa, és Althena kőris, gömb ezüsthárs és törökmogyoró, melyek közepes növekedésűek, ezért légvezeték alá is ültethetők, jó várostűrő képességük garantálja, hogy sokáig díszítsék a kerületet.
 • Galagonyafa, díszkörte, Elsrijk juhar, júdásfa, gömb ginkgo, melyek kifejezetten alacsony növekedésűek, és lehetővé teszik, hogy akár nagyon keskeny zöldsáv és alacsonyan húzott vezeték mellett se maradjon fátlan az ingatlan előtti zöldsáv! Ezeket a fákat csak kifejezetten olyan helyre ajánljuk, ahol nagyobb fafaj kiültetése nem megoldható.
Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 7.
Jelentkezni lehet írásban: a Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájánál a 1163 Budapest, Havashalom utca 43. címen vagy e-mailben: kornyezet@bp16.hu.
Az alábbi adatokat kérjük feltüntetni a jelentkezéskor: név, telefonszám, e-mail cím, értesítési cím, valamint az a cím, ahova a fát kérik (sarokingatlannál az utcát kérjük jelölje).
Telefonon történő jelentkezést nem fogadunk el! A Környezetvédelmi Iroda a címeket szeptember-október folyamán ellenőrzi, hogy megfelelnek-e az akció feltételeinek, majd írásban értesíti a jelentkezőket a döntésről.
A facsemeték kiszállítására a lombhullás után, október végén, november elején a fagyok beállta előtt kerül sor.
Csatolmány Méret
Faultetesi akcio felhivas 2020_0.pdf (825.85 KB) 825.85 KB
faultetesi akcio igenylolap 2020.pdf (331.64 KB) 331.64 KB
Faultetesi akcio taxonlista 2020.pdf (9.26 MB) 9.26 MB
Hír kategória
Közzétéve
2020. 07. 20. - 08:11
Utoljára szerkesztve
2020. 07. 21. - 08:28