Ugrás a tartalomra

Ünnepi testületi ülés Sashalom önálló települèssè válásának 100. èvfordulója alkalmából

A Sashalom önálló településsé nyilvánításának 100. évfordulója alkalmából tartott dísztestületi ülésen a képviselő-testület egyhangúlag megszavazta Sashalom történelmi öröksége, kulturális értékeinek megőrzése, hagyományai ápolása érdekében a „Sashalom 100” centenáriumi emlékév méltó megünneplésének újabb jelentős lépését. A képviselők között teljes volt az egyetértés abban is, hogy elnevezzenek a kerületünkben egy teret Ehmann Viktorról.

A múlt és jelen összefonódásának szimbolikus gesztusaként a testületi ülésre meghívást kaptak Sashalom rendszerváltás utáni, volt egyéni önkormányzati képviselői is, akik közül többen tiszteletüket is tették. Az ülés nyitányaként előbb kerületünk díszpolgára, Paor Lilla tartott egy rövid előadást Sashalom „tiszteletbeli” alapítójáról, Ehmann Viktorról és a település önállósodásában végzett áldozatos munkájáról, majd Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, a „Sashalom 100” munkacsoport vezetője mondta el köszöntő beszédét.

Ahogyan országgyűlési képviselő úr fogalmazott, minden közösség ereje annyit ér, amennyit a múltjából meg tud őrizni, ezért legyünk büszkék alapítóinkra, tiszteljük munkásságukat.

Az ünnepi ülés időpontválasztása természetesen nem volt véletlen, hiszen száz évvel ezelőtt szinte napra pontosan ezen a napon, május 28-án ülésezett először az önálló településsé váló Sashalom képviselő-testülete.