Ugrás a tartalomra

A kormány 100 millió forinttal támogatja a kertvárosi Napsugár Bölcsőde bővítését

A Kertváros fejlesztéséért tett erőfeszítések újabb látványos sikere, hogy a kormány 100 millió forinttal járul hozzá a Napsugár Bölcsőde bővítéséhez, hangsúlyozta az intézmény alapkőletételén Szatmáry Kristóf, a XVI. kerület országgyűlési képviselője. A beruházás teljes értéke 292 millió forint, a fennmaradó összeget a kertvárosi önkormányzat biztosítja. A fejlesztéssel az intézmény jelenlegi 84 férőhely 140-re bővül.

„Büszke vagyok arra, hogy az én képviselői tevékenységem is hozzájárult ahhoz, hogy a kormány 100 millió forinttal támogatja a Napsugár Bölcsőde bővítését” – mondta az intézmény alapkőletételén Szatmáry Kristóf. Kertváros országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy idén már a második nagyberuházáshoz sikerült a kormány anyagi támogatását is megszerezni. „Januárban a Jókai utcai szakrendelő korszerűsítéséről szóló terveket ismertetve számolhattam be arról, hogy az állam közel 1,2 milliárd forinttal finanszírozza a bővítést. Ezek a fejlesztések jól mutatják, hogy Kertváros a kormány számára is kiemelt fontosságú” – hangoztatta Szatmáry Kristóf.

A Napsugár Bölcsőde bővítésével az eddigi 84 férőhely 140-re emelkedik, és 15 sajátos nevelési igényű gyermek gondozására is lehetőség nyílik. Összesen 400 négyzetméter alapterületű épület készül el, amely mellé 500 négyzetméternyi játszókert is társul majd. Kerékpártároló, valamint 10 parkolóállás létesül a beruházás keretében, utóbbiak közül az egyik akadálymentes lesz; a gondozók, kisegítő személyzet munkába állását követően 12 új munkahely létrejöttével is számol az önkormányzat.

„A kerület vezetése a Fejlődő Kertváros program keretében vállalta, hogy évről-évre felújít egy óvodát-iskolát, illetve egy rendelőintézetet” – mondta el Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere. „A bölcsődebővítés nem szerepelt ebben a programban, de mivel a XVI. kerület a főváros azon szerencsés része, ahol a lakosság növekszik, illetve a legtöbb gyermek születik, a városvezetés teljes mellszélességgel állt ki a fejlesztés mellett. Az állami 100 millió forintos támogatás mellett ezért az önkormányzat biztosítja az építkezéshez szükséges mintegy 200 millió forintot” – közölte a polgármester.

Fotó: XVI. Kerületi Újság