Ugrás a tartalomra

A Margaréta Óvodánál is befejeződött az energetikai korszerűsítés

Több mint egymilliárd forintot költöttünk el idén az Önkormányzat fenntartásába tartozó intézmények energetikai korszerűsítésére, ám remélhetőleg minden egyes forint többszörösen megtérül majd, amikor megérkeznek a rezsiszámlák. A mai napon átadott, közel 120 millió forintból megújuló Margaréta Óvoda épülete is új homlokzat- és tetőszigetelést kapott, valamint napelemeket is telepítettünk, így a tavaszi napsütés már az áramot is termelni fogja. Persze, ha mi valamibe belevágunk, szeretjük kihozni a lehetőségekhez képest a maximumot, ezért a terasz kövezetét is lecseréltük, és ahogyan Horváth-Veress Zsófia óvodavezető is hangsúlyozta, a friss gumiburkolat kiváló terep lesz majd jó időben a mozgásfejlesztésre.

Látszott is a kis vendégváró műsort előadó, dalolva és kézen fogva érkező nagycsoportosokon, hogy örülnek minden előremutató változásnak, ebben pedig az óvó nénik visszajelzései is megerősítettek, a gyerekek értékelik a környezet megszépülését, pont ugyanúgy, mint ahogyan az ott dolgozó kollégák és a szülők is. Jó volt ezt hallani, végtére is ezért dolgozunk nap nap után.

Köszönjük a kivitelező Bau-Trade Kft. igényes, szakszerű munkáját, de főleg a profi, megértő hozzáállásukat és alkalmazkodásukat, amivel próbálták a kivitelezés gyerekek számára zavaró tényezőit a minimálisra csökkenteni, mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint a beérkező panaszok teljes hiánya.

A Péterke utcai intézmény felújításával egyértelműen egy újabb nagyszerű lépést tettünk a környezetkímélő megoldások, a környezettudatosság és nem mellékesen a költséghatékonyság irányába, mindebből pedig végső soron az egész kerület profitál. Mottónk nem változott, célunk a „Fejlődő Kertváros”!