Ugrás a tartalomra

A Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Baross Gábor utcai telephelyének energetikai fejlesztése

Tavalyelőtt a szomszédunkban kitört háború felfoghatatlan, szörnyű borzalmai mellett a hadviselés negatív gazdasági hatásai hazánkba is begyűrűztek, mindannyian a bőrünkön tapasztaltuk meg az elszabaduló energiaárakat. A kilövő rezsiszámlák miatt határoztunk úgy az Önkormányzatnál, hogy elébe megyünk a gondoknak, és felpörgetjük az intézményeink energetikai korszerűsítéseit.

Ács Anikó alpolgármester asszony tájékoztatása alapján már most látni lehet a számlákon a ráfordított pénz, idő és energia jótékony hatását, nemhiába költöttünk el döntő többségben - a Magyar Állam hathatós támogatása mellett - tavaly több mint egymilliárd forintot új napelemrendszerekre, tető- és homlokzati hőszigetelésekre.

Itt, a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Baross Gábor utcai telephelyénél is kiváló helyre került az a 116 millió forint, aminek hála sikerült az alternatív energiagazdálkodásra átállnunk, köszönhetően a Bau-Trade Kft. kiváló kivitelezésének. Arról nem is beszélve, hogy így a nemrégiben modernizált udvar és épületbelső után végre kívülről is azt a szeretetteljes hangulatot árasztja az épület, amilyen légkört eddig is teremtettek benne a dolgozók. Nekik ezúton is köszönöm a türelmüket és profizmusukat, amit a felújítás idején tanúsítottak. Vass Pál önkormányzati képviselő elmondása szerint a visszajelzések alapján a szülők is hálásak, szerintük is megérte a dolog a vesződést. Öröm ezt hallani, hiszen a lakosokért dolgozunk nap nap után!

Mi mást is mondhatnék, mint osztom Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő megjegyzését, a Kertváros bizonyíthatóan a jövőt építi itt a XVI. kerületben