Ugrás a tartalomra

A Mikulással közösen adtuk át a megújult Hársfa utcai játszóteret

Lezárultak a kerületben a 2016-os évre tervezett játszótér felújítások. A Hársfa utcai beruházás célja az volt, hogy a régi rossz állapotban lévő játszótéri eszközöket lecseréljük. Egy hajó formájú mászókát és további 6 eszközt telepített az önkormányzat a játszótérre egy napvitorlával árnyékolt homokozóval együtt.
Az új eszközök telepítésén kívül a régieket kicseréltük vagy állapotuktól függően felújítottuk. Így újultak meg a padok, a hulladékgyűjtő edények és a pingpongasztal. A játszótéren ivókút is létesült. A hinta alatti terület pedig ütéscsillapító gumiburkolatot kapott a gyerekek biztonsága érdekében. Nemcsak ezt az egy óvintézkedést tette az önkormányzat a balesetmentesség jegyében, hiszen a játszóteret használó szülők levélben keresték meg Kovács Péter polgármestert, hogy a régi játszótér kerítése nem biztonságos a gyerekek könnyen átmásznak rajta így beleeshetnek a játszótér mellett futó árokba. A szülők kérését meghallgatva a régi vadászkerítés helyett egy erősebb kerítést építtetett a kerület vezetése. A területen futó árkot burkolattal láttuk el és körbe kerítettük. A beruházás mértéke közel bruttó 15 millió Ft.
Ma délelőtt a játszótér ünnepélyes átadóján énekkel és verssel várták a Mikulást a közeli Gyerekkuckó Óvoda Hársfa utcai telephelyének óvodásai.