Ugrás a tartalomra

A Napsugár Óvoda udvara a Cziráki utcában műfű borítást kapott

A kivitelező Prémium Pázsit Kft. dolgát egy kicsit nehezítette, hogy az óvoda csökkentett gyereklétszámmal ugyan, de a munkálatok idején is működött. A kivitelezést két ütemre tervezték, a rendkívüli helyzet azonban lehetővé tette, hogy megszakítás nélkül, összevontan, egy ütemben készüljön el a felújítás. Így a feladatot július 31-e helyett már június 10-ére teljesítették.

Az óvodaudvar szinte az utolsó négyzetméterig műfüves borítást kapott. A 2137 négyzetméter műfű mellé 250 négyzetméter élőfűvet telepítettek, amelyhez locsolórendszer is tartozik. Az új műfűre új játékok is kerültek. Alacsony állványos hinta két üléssel, magas állványos hinta vasláncos felfüggesztéssel szintén két üléssel, mérleghinta, és két nagyméretű mászóka, továbbá csúszdák szórakoztatják majd a gyerekeket. Mindegyik játék színes ütéscsillapító alapra épült. 62 négyzetméter gumiburkolat jutott a homokozók köré is.
Horváth Zsoltné köszöntőjében elmondta, hogy az óvodaudvar árnyas fái alatt nem maradt meg a fű, ezért száraz időben sokszor poros, esős időben pedig sáros volt az egyébként nagyméretű, jól kihasználható udvar. Ezt a problémát oldotta meg a műfüves borítás.

Kovács Péter polgármester elmondta, hogy az év elején még csak a munkálatok felére volt meg a pénz. Szász József alpolgármester azonban rávette őt, hogy keressenek plusz forrást az udvar teljes felújítására, ami sikerült is. Így végül rendelkezésre állt a teljes költség, amely közelítette a 105 millió forintot. Ebbe az összegbe a műfüvezés mellett belefért a faházak, játékok, homokozó padok festése, a fa-, műanyag- és betonszegélyek kiépítése 385 folyóméter hosszúságban, valamint a 272 köbméter sitt és elbontott, selejt játék elszállítása is.
Ebben az évben különösen fontos, hogy a gyerekek a legnagyobb hőségben és közvetlenül az eső után is kimehessenek az udvarra, mert idén nincs nyári szünet az óvodákban.

Végül Dobre Dániel, a körzet önkormányzati képviselője fejezte ki elégedettségét a kivitelező munkáját értékelve, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik bármilyen módon segítették a felújítás megvalósítását. Ugyanezt tette Pádár Ildikó az óvoda szülői szervezete nevében, aki anyaként és az óvoda dolgozójaként is kötődik az intézményhez.
XVI. Kerületi Újság